Дріп кава - зручна альтернатива для заварювання кави
Динамічний темп життя сучасної людини залишає все менше часу на те, щоб самостійно заварювати каву в турці, тому з кожним днем варіанти швидкого приготування кави поповнюються різноманітними методами. Серед них можна виділити дріп-каву, котра впевнено претендує на звання улюбленця.
Дріп-кава - це порція натуральної меленої кави в особливій упаковці, яка дає змогу заварити каву в чашці, без додаткових пристосувань. Доречі, назва стосується саме способу заварювання, а не сорту кави.
Для упаковки дріп-кави використовується фільтраційний багатошаровий папір. Він зроблений з натуральної целюлози, котра не піддається додатковому відбілюванню або іншим хімічним впливам, тому контакт такого паперу з напоєм абсолютно безпечний.
Техніка використання:
- розправити картонні ручки пакета і потягнути їх у сторони
- пакет розкриється на всю ширину, в ньому буде видно кавовий порошок
- закріпити ручки за протилежні краї чашки
- влити у фільтр-пакет із кавою гарячу воду тонким струменем
- заварюючи дріп-каву, воду необхідно лити повільно, не поспішаючи, час на чашку в 200 мл - не менше хвилини
- залиту гарячою водою каву, необхідно залишити на 1-2 хвилини
- потім зняти картонні ручки пакета з країв чашки, потягнути за них і вийняти пакетик із кавовою гущею
- пакет більше не потрібен, він утилізується і чашка гарячої, натуральної, міцної кави без жодного осаду готова до вживання.