Блог PapaKava
Навчіться розуміти каву з першої чашки, читаючи блог від ПапаКава. Завжди свіжі та актуальні статті про каву, її види, сорти, рецепти приготування, секрети та історії.
Чим гарячий шоколад відрізняється від какао
Дізнатися більшеКакао та гарячий шоколад - два напої, які відрізняються за рецептурою, смаком та консистенцією.
Як розвивалася кавова індустрія в Танзанії
Дізнатися більшеУ наші дні Танзанія посідає 14 місце серед країн-виробників кави у світі та 4 в Африці.
Чим відрізняється холодний еспресо від традиційного
Дізнатися більшеТрадиційний еспресо - концентрований напій з інтенсивним смаком та щільним тілом, схожим на сироп.
Спешелті кава в Японії
Дізнатися більшеУ японських кісатенах десятиліттями ретельно підходили до вибору зерна, вивчали способи обсмажування та шукали нові рецепти приготування напою.
Кавова індустрія в Японії
Дізнатися більшеРозбираємося, як країна без кавових плантацій стала одним із лідерів індустрії.
Історія появи гарячого шоколаду
Дізнатися більшеНапій із какао-бобів племена ацтеків та майя навчилися варити ще в 1400 р. до н.е, а його смак мало нагадував звичний нам шоколад.
Як готують капучино в різних країнах
Дізнатися більшеКапучино - популярний напій не тільки в Україні, а й у всьому іншому кавовому світі, однак, варіанти його рецепта можуть здивувати мандрівників.
Виробництво кави в Австралії
Дізнатися більшеАвстралія виробляє каву в невеликих обсягах та здебільшого для внутрішнього ринку - всього до 600 тонн зеленого зерна на рік.
Індустрія кави в Австралії
Дізнатися більшеЗараз, Австралія практично синонім спешелті кави, тому у будь-якій кав'ярні можна знайти каву дуже високої якості, але так було не завжди.
Що таке чай лате
Дізнатися більшеЗ кожним роком у кав'ярнях з'являється більше нових позицій у меню, тому нарівні з класичними напоями все частіше продаються авторські.