Блог PapaKava
Навчіться розуміти каву з першої чашки, читаючи блог від ПапаКава. Завжди свіжі та актуальні статті про каву, її види, сорти, рецепти приготування, секрети та історії.
Чому кава сушить у роті
Дізнатися більшеІснує міф, що кофеїн, який міститься в каві, зневоднює організм, але науково доказано, що в помірних кількостях кофеїн ніяк не впливає на водно-сольовий баланс.
Як правильно розрізняти кислотність і гіркоту в смаку кави
Дізнатися більшеГіркоту в каві можна порівняти з попелястими, перепаленими нотами, якщо говорити про зерна темного обсмаження.
Чай із кавового листя
Дізнатися більшеЧай з кавового листя має унікальний склад, який містить мангіферин, тригонелін та хлорогенові кислоти, а тригонелін та хлорогенові кислоти містяться і в каві.
Як вибрати кавомашину для кав'ярні
Дізнатися більшеВибір відповідної кавомашини - ключовий фактор успішного бізнесу для кав'ярні.
Різновиди готової кави
Дізнатися більшеЗазвичай, холодна кава стає особливо популярною влітку. Дослідження компанії Allegra показало, що щороку в кав'ярнях Великої Британії.
Єменія — цікавий і перспективний новий різновид кави
Дізнатися більшеКомпанія Qima coffee зробила відкриття - вони оголосили, що виявили п'ятий, раніше невідомий різновид арабіки - Єменію.
Що можна додати до чаю замість цукру?
Дізнатися більшеФахівці рекомендують вживати не більше 6 чайних ложок доданого цукру на день, щоб не мати проблем зі здоров'ям.
Чому не можна досмажувати каву вдома
Дізнатися більшеВода становить близько 10-12% зеленого зерна, тому кожне обсмажування починається з випаровування вільної вологи в зерні.
Чому біля вулканів вирощують найсмачнішу каву
Дізнатися більшеПід час виверження вулкана, вулканічна порода змішується із землею та утворює найродючіший грунт.
Чи може зіпсуватися кава?
Дізнатися більшеКава, чи то у вигляді зерен, чи то мелена, складається із сотень різноманітних елементів, включно з полісахаридами та ліпідами.