Гватемальська кава

Гватемальська кава не потребує особливого представлення, адже насичений глибокий аромат напою з нотками димку, визнаний гурманами по всій земній кулі. Гватемала розташовується в Центральній Америці і є найбільшим постачальником кави для США, а на світовому ринку посідає вельми почесне 8 місце. Кавова індустрія - одна з провідних в економіці країни і в ній задіяно близько 1/3 працездатного населення.

Кліматичні умови Гватемали сприятливі для вирощування кави. Значну частину території займають високогір'я, а кавові плантації присутні практично у будь-якому куточку країни. Найзнаменитіші сорти гватемальської кави ростуть в Атітлані, Квічі, Антігуа, Фраянесі, Кобані, Нуево Орієнте і Хуехуетенаго.

Найцікавіше, що смак готового напою безпосередньо залежить від регіону зростання кавових дерев, що зумовлено відмінностями в кліматі. 95% посівів знаходяться в тіні, а висота посадки регулюється для вирощування плодів з певними характеристиками.

На вартість гватемальської кави безпосередньо впливає регіон її походження: чим вище над рівнем моря дозрівали кавові зерна, тим вища вартість кінцевого продукту. Найякіснішу каву культивують в Антигуа, у цій високогірній області кліматичні умови просто ідеальні.

Смак кави з Гватемали складно сплутати з будь-яким іншим - він збалансований, гармонійний, має пікантну кислинку і неперевершений аромат з фруктовими, шоколадними, квітковими і пряними нотками.

Завантаження..