Как кофе попадает в вашу чашку?

Кожна людина може побачити як готують каву і, навіть, зробити це самостійно. Спочатку перемелюють зерна. Потім заварюють в турці, або за допомогою кавомашини. За смаком додають молоко, вершки, цукор, шоколад або щось інше. Але що стається до цього? Як саме кава потрапляє до магазину, де ми її купуємо?

Як ми знаємо, кавові ягоди вирощують на плантаціях, але які мають бути умови для того, щоб вони виросли? Найкраще для вирощування підходять вулканічні та родючі ґрунти в місцевості з помірною кількістю опадів та сонячних променів. Кавове дерево виростає із зернини і росте для того, щоб дати плоди, цілих 4 роки. Може виростати аж до 6-15 метрів, проте люди підрізають їх до 2-3 метрів для полегшення збору врожаю.

Ягоди дозрівають по-різному, тому збирають їх вручну. Дуже важливо збирати врожай вчасно. Якщо ж зірвати недостиглі або навпаки перестиглі плоди, то після приготування кавовий напій буде занадто гірким. Спочатку плоди зеленого кольору, але під час дозрівання змінюють колір на жовтий, а достигши – на червоний.

Після того, як плоди зібрали, їх спеціальним чином підготовлюють. Насіння обсмажують, а вже кінцевий результат ми використовуємо для приготування.

Всього відокремлюють 3 види обсмаження – світле, середнє та темне. У кожного з видів є ще безліч підвидів зі своїми характеристиками. Поговоримо про деякі з них.

Світле обсмаження:

  • I стадія "Світла або хлібна" - кавові зерна смажаться за температурою меншою за 150°C та під час цього процесу прогріваються, втрачають вологу, їх вага зменшується на 10-13%, але трохи збільшується розмір, та вони набувають жовтий або світло-коричневий колір. Приготована кава має кукурузний або хлібний присмак, а смак та запах, притаманний цьому напою, ледь помітний і дуже легкий;
  • II стадія "Американська або середньо-світла" - обсмажування при 170-190°C. Кава стає коричневою та ще більшою у розмірах. Напій має сильніший аромат та смак, ніж при хлібній обробці, але все-одно слабкий та трохи кислуватий;
  • III стадія "Середньо-легка або міська" - температура обробки досягає 200°C. Зерна набувають світло-коричневого кольору, іноді, із зеленуватим відтінком. Аромат сильний з легкими нотками трав. Приготована кава буде світлою та рудуватою.

Середнє обсмаження:

  • Звичайне – температура досягає 210-215°C. Кава набуває маслянистого коричневого відтінку. Напій з таких зерен виходить насиченим за смаком та з нотками гірчинки, кислинки, цукру та фруктів;
  • Віденське – температура досягає 225°C. Зерна – маслянисто темно-коричневі. Напій – щільний та насичений зі змішаною кислинкою, легкою гіркуватістю та приємним ароматом.

Темне обсмаженя:

  • Італійське – насичений аромат із глибоким та оксамитовим смаком, де є нотки кислинки та гіркувато-солодкий відтінок шоколаду та карамелі. Зерна темні, майже чорні, з невеликим маслянистим шаром;
  • Французьке – втрачається ніжний, кислуватий смак, але він набуває ноток карамелі та гіркоти. Зерна – темні, червоно-коричневі з маслянистою поверхнею;
  • Мексиканське – терпкий, дуже міцний смак. Зерна – чорні, найдовше обсмажені.

Ось і все, що можна дізнатися про каву, не поринаючи занадто глибоко у цю тему.

 

Де взяти в оренду кавоварку?

За довгі роки роботи на ринку кави нами були вироблені найбільш вигідні та оптимальні варіанти співпраці з нашими клієнтами. Ви можете отримати кавоварку безкоштовно.

Зацікавило? Хочете кожен ранок починати з ароматного капучіно чи гарячого шоколаду, використовуючи сучасний, професійний кавовий апарат? Тоді швидко переходьте на сайт та залишайте заявку. Найкраща Кавомашина вже чекає на вас!

Гарного дня та смачної кави!

Загрузка..