Как приготовить кофе во френч-прессе

Френч-прес - один із найпростіших та найпопулярніших способів приготування кави. За рахунок тривалого контакту з водою, мелена кава виходить міцною, а за рахунок досить грубого фільтра - щільною, тому розповідаємо, як її правильно приготувати.

Френч-пресс или аэропресс – что лучше для приготовления кофе?

Що знадобиться

Обов'язково:

Бажано: 

  • Ваги.
  • Кавомолка.
  • Таймер.

Ступінь помелу та дозування

Потрібний помел для френч-преса - середній або великий: чим дрібніший ви оберете помел, тим більш тільним вийде напій, а оптимальне дозування кави для стандартного френч-преса на 350 мл - 21 грам.

Співвідношення ваги кави до ваги готової кави - 60 грам зерна на 1 літр води. Щоб визначити дозування для кожного конкретного випадку, потрібно просто розрахувати пропорції, наприклад, на півлітровий френч-прес знадобиться 30 грамів кави.

Кофе во френч-прессе | Другая кухонная техника | Блог | Клуб DNS

Температура води

Оптимальна температура для приготування кави у френч-пресі - 95°С: щоб домогтися такої температури, потрібно або довести воду до кипіння, а потім або остудити її протягом хвилини, або використовувати хороший градусник для води.

Екстракція

  • Спочатку потрібно пролити френч-прес невеликою кількістю гарячої води, щоб прогріти до оптимальної температури.
  • Потім засипати мелену каву у френч-прес, запустити таймер на вагах або телефоні та залити 350 мл води.
  • Після цього розмішати каву пластиковою або дерев'яною лопаткою, накрити френч-прес кришкою і, не опускаючи поршень, залишити на 5 хвилин.
  • Коли час вийде, потрібно плавно опустити поршень і відразу ж перелити каву в чашки. Залишати напій у френч-пресі не можна, інакше він переекстрагується і стане більш гірким.

Загрузка..