Как заварить зерновой кофе в домашних условиях

Існує багато різних способів заварити смачну зернову каву вдома, тому у цій статті детально розберемо кілька з них і розповімо, як отримати смачну чашку не гіршу, ніж у будь-якій кав'ярні, всього за кілька хвилин, не виходячи з дому. 

Для початку розберемо один із найпростіших і найпоширеніших методів приготування кави вдома - френч-прес.

Рецепт:

  • засипаємо потрібну кількість меленої кави у френч-прес, орієнтуючись при цьому на співвідношення 60 г кави на 1 л води
  • заливаємо воду: краще використовувати воду температурою 95-96 градусів, якщо чайник без регулювання температури, то доводимо воду до кипіння і чекаємо кілька хвилин, щоб вода охолола до необхідної нам температури
  • заварюємо: вставляємо плунжер і кілька разів піднімаємо й опускаємо, потім піднімаємо плунжер і залишаємо на 4-5 хвилин, щоб кава заварилася
  • напій готовий, переливаємо в чашку та насолоджуємося. 

Наступний дуже популярний метод ручного приготування кави - пуровер. 

Фільтр-кава у себе вдома. Секрети приготування | CikavoZnaty

Рецепт:

  • гріємо воду до 93-96 градусів
  • ставимо лійку на серверний чайник, у лійку поміщаємо паперовий фільтр і змочуємо гарячою водою, після чого не забуваємо злити рідину з сервера
  • засипаємо каву в центр воронки та розрівнюємо - нам знадобиться 16 г на 250 г води
  • заварюємо: всі вливання робимо по спіралі, о 0:00 вливаємо 50 мл води для попереднього змащування, о 0:25 вливаємо 60 мл води, о 1:00 ще 60 мл, о 1:40 робимо останнє вливання - 80 мл і чекаємо, поки вся вода пройде через каву 
  • прибираємо лійку, переливаємо готовий напій у чашку і насолоджуємося смачною кавою.

Наступний метод приготування підійде для тих, хто любить каву "міцнішу" або з молоком - кава в гейзерній кавоварці.

Рецепт:

  • заповнюємо водою нижню частину гейзерної кавоварки: нам знадобитися 300 г, не забуваємо стежити, щоб вода не закрила клапан
  • засипаємо мелену каву в металевий фільтр і розрівнюємо, при цьому трамбувати каву не потрібно: на таку кількість води беремо 25 г, помел - як для еспресо, трохи крупніше, ніж на турку
  • збираємо кавоварку: металевий фільтр поміщаємо в нижню частину кавоварки і прикручуємо її верхню частину
  • варимо: ставимо гейзерну кавоварку на вогонь, чекаємо, поки вода переллється з нижньої частини у верхню, знімаємо з вогню
  • переливаємо готовий напій у чашку і п'ємо смачну каву.

Загрузка..