Какой кофе лучше для заварки через фильтр?

Дедалі частіше серед звичних способів приготування домашньої кави зустрічається фільтр-кава - напій виходить настільки ж ароматний, але трохи об'ємніший і легший, ніж із турки, кавомашини або гейзера.

Зазвичай через фільтр одразу проливають до літра кави - типовий американський підхід - це ще називають «пити каву по-американськи» . Хто з нас не бачив сцени фільмів, знятих у типовій американській закусочній, де офіціантка бігає з глечиком фільтр-кави та доливає її всім у чашки?

Відмінність фільтр-кави в тому, що її готують за допомогою спеціальних кавоварок та інших пристосувань із лійками, куди вкладають фільтри. Воронки можуть бути недорогими пластиковими, порцеляновими або з термостійкого скла. Напій готується за допомогою гарячої води, що проходить через паперовий, тканинний або металізований фільтр з кавою, без участі додаткового тиску. Кава в контакті з гарячою водою починає швидко віддавати свої смакоароматичні речовини майбутньому напою.

Що ж варто робити, щоб обсмажені кавові зерна повністю розкрили свій смак

Найважливіший нюанс - вибір зернової кави для заварки через фільтр. Вважається, що для заварки через фільтр найкраще використовувати мелену каву світлого обсмаження. Темне обсмаження, такий ступінь обсмаження кави підходить для приготування еспресо, зробить каву надмірно гіркою, тому потрібно стежити і за величиною помелу. Для фільтр-кави оптимальними вважаються великий або середній помел, а чим повільніше ви проливатимете воду через фільтр із кавою, тим більш насиченим і ароматним вийде напій, то приємніше пити каву.

Ви можете вибрати, як більш класичні варіанти, наприклад, бразильську каву в зернах з шоколадними нотами - відгуки будуть корисними при виборі конкретного сорту, так і фруктово-ягідні фантазії з Африки, але у будь-якому разі результат буде гідним. Зверніть увагу, що приготована через фільтр кава буде трохи прозорою, з червонуватим відтінком, і це нормально.

Значущий нюанс, про який ми не втомлюємося повторювати - чим свіжіший помел, тим смачніша кава. Навіть не гурман помітить, чим відрізняється кава свіжого помелу від кави, помеленої заздалегідь. Уже тритижневий порошок втрачає смак і аромат, складові кави «видихаються», але ж заради них, власне, все і затівається, до речі, саме тому ми не рекомендуємо нашим покупцям замовляти у нас каву на роки вперед. Варто придбати плюс-мінус стільки, скільки кави випиваєте за два тижні.

Загрузка..