Для чего нужен чабань

У китайській традиції заварювання чаю, заведено прогрівати посуд перед чаюванням та розігрівати чайний лист перед основним заварюванням - загалом, багато води може витекти з чайника під час чаювання, тому китайці і вигадали напрочуд функціональний та красивий інструмент - чайний столик.

Чабані можуть бути найрізноманітнішими за формою, можуть виготовлятися з різних порід дерева, але є й спільна риса між ними - це можливість зливу води під час чайної церемонії. Найпоширеніший варіант - це чабані з піддонами всередині. Вони можуть мати як пластиковий, так і залізний піддон, а в деяких чабанів всередині піддоном слугує сама основа чайного столика.

Є конструкції і складніші - з внутрішнім зливом і шлангом, який тягнеться до спеціального відерця для зайвої води. Такі чабані найчастіше робляться з дорогих порід дерева і можуть бути значних розмірів.

Найпоширеніший матеріал - це, звісно, дерево, а найчастіше можна знайти чабані з бамбука. Бувають також чайні столики з груші та сандалу. Найдовговічніші та найдорожчі чабані виготовляються з каменю. Існують і порцелянові чабані, а для любителів подорожей можна відшукати навіть чабані з міцного пластику.

Як доглядати за чабаньєю

Якщо ви придбали чабань із дерева, то основне правило догляду за нею - це не давати їй засохнути - на ній потрібно регулярно пити чай. Оскільки дерево звикає до вологи, і при непостійному контакті з водою чабань може почати розсихатися, тому, рекомендується навіть залишати трохи звичайної води в піддоні, якщо ви їдете надовго у відпустку. Також, не забувайте протирати чабань час від часу вологою ганчірочкою і, звичайно, промивати піддон після чаювання.

Загрузка..