Для настоящих гурманов кофе с орехами
Поєднання кавового напою і корисних ласощів є популярним вибором гурманів, адже кавово-горіховий дует - смачний, ароматний, а головне, наповнює подвійною порцією енергії.
Цікаві рецепти
Найпростіший варіант: зварити каву і подати до неї улюблений сорт горіхів, але іноді хочеться приготувати щось оригінальне. На цей випадок є нескладні, але цікаві рецепти.
Кавовий фундук
- Візьміть каву та горіхи у співвідношенні 2:1 і обсмажте їх окремо.
- Подрібніть у кавомолці.
- Зваріть у турці або будь яким іншим способом.
- У готовий напій за смаком додайте мелений горіх, сироп, цукор та молоко.
Горіховий мікс
Рецепт гарний тим, що в ньому задіяні кілька сортів горіху.
- Розтовчіть ступкою різні сорти горіху.
- Покладіть їх на дно прогрітого високого келиха.
- Влийте тонкою цівкою сироп.
- Додайте спінене молоко.
- Залийте свіжозварену каву.
Напій здивує вас багатим смаком і шикарним ароматом.
З додаванням лікеру
В даному рецепті не обійшлося без невеликої порції міцного напою.
- Зваріть каву.
- Налийте на дно келиха лікер.
- Додайте порцію кави.
- Красиво покладіть вершки.
- Посипте тертим арахісом.
З пропорціями алкоголю і кави можна експериментувати, але у будь-якому разі, лікеру має бути не більше, ніж кави. Стандартне співвідношення: одна частина лікеру на дві частини кави.