История чая из Кении

Нині найбільш відомими серед чаю є китайський, індійський та цейлонський, але мало хто знає про те, що в далекій та прекрасній Кенії також вирощують чай зі своїми унікальними властивостями.

Історія кенійського чаю починається в далекому 20 столітті, коли колонізатори Великої Британії вперше завезли в Кенію чайні кущі - у ті часи їх вирощували тільки поблизу Найробі, столиці Кенії, але зараз вони широко поширені і в інших регіонах Африки, наприклад: Танзанії, Уганді та інших.

Після Другої Світової війни британці намагалися повернути та навіть перевищити виробничі потужності, тож їм здавалося, що вирощування чаю буде успішною ідеєю, але цим планам не судилося збутися через прагнення кенійців до незалежності. У 1836 році, коли жителі Кенії нарешті здобули незалежність, площа земель, відведених під вирощування чайних кущів, становила понад 4 тисячі гектарів, їх обробляло майже 20 тисяч невеликих підприємств і уже на початку 21 століття швидкий та сприятливий розвиток чайної справи дозволив кенійцям збільшити ці площі до 90 тисяч гектар.

Смакові якості

Чорний кенійський чай, зазвичай, дуже міцний і має яскравий аромат. Під час заварювання окропом його колір змінюється і стає майже бурштиновим, але при цьому напій так само залишається прозорим, а за смаком він нагадує індійський чай ассам. Кенійський чай можна пити, як у класичному варіанті без добавок, так і додати якісь компоненти для того, щоб зробити смак терпкішим або гіркуватим. Додати можна, наприклад, імбир, цукор, лимон, вершки або молоко, та багато іншого, також окремі сорти цього чаю можна заварити, використовуючи спеції.

Варто звернути увагу, що через великий вміст кофеїну в кенійському чаї, його рекомендується вживати в першій половині дня - це допоможе підбадьорити організм та зарядитися енергією на весь день.

Загрузка..