История кофе с сахарной ватой
Кава з цукровою ватою
Оригінальна назва «Sweet Little Rain», що дослівно перекладається - солодкий маленький дощ. Кава з цукровою ватою й справді має саме такий вигляд на рекламних фото та відео, але в житті цей напій виглядає інакше і зовсім не схожий на дощик, а скоріше на хмаринку.
Як можна цікаво подати каву з солодкою ватою
Якщо ви хочете приємно здивувати ваших гостей, ми пропонуємо кілька варіантів подачі:
Хмаринка
Як ви вже мабуть зрозуміли з назви, кава прикрашається хмаринкою солодкої вати над нею. Вам знадобиться американо, краще - у широкій і відносно плоскій чашці, і, власне, біла вата. Надати форму хмарки можна руками, головне не перестаратися, інакше поверхня злипнеться і буде погано танути.
Цукрова кулька
Беремо склянку спіненого молока і кульку солодкої вати. Не хмаринку, а акуратну кульку. Утім, можна спробувати навіть зліпити з неї фігурку. Закріплюємо фігурку або кульку на паличці, тримаємо над склянкою і поливаємо порцією гарячого еспресо. Виходить щось на кшталт лате або капучино (дивлячись, наскільки ви збивали піну), трохи підсолоджений цукром. До речі, це гарна розвага для дітей - їм можна налити не еспресо, а какао.
Вата в келиху
Беремо найкрасивіший високий прозорий келих і художньо поміщаємо в нього солодку вату. Найталановитіші можуть навіть потренуватися змішувати різні кольори. Як варіант, додайте посипку, шоколадну крихту або цедру. Гарна ідея, коли гостей багато. З кількох порожніх (тільки з ватою) келихів можна зібрати красиву інсталяцію, а поруч поставити кавник. Гість, наливаючи собі каву, буде із захопленням дивитися, як на його очах зникає вата.
Фрапе з хмарою вати
Ця крижана кава чудово освіжає у спеку і має дуже гарний вигляд, ще й готується легко, найскладніше - знайти краш-лід, дрібними гранулами. Готуємо каву без гущі, беремо молоко і цукор, спінюємо блендером. Наливаємо в склянки з кришеним льодом і прикрашаємо зверху хмарками цукрової вати. Швидко подаємо. Просто і елегантно.