Кофе Бичерин
Одним із традиційних кавових напоїв Італії є кава Бічерін. Вона представляє собою кавово-шоколадний коктейль зі збитими вершками, який належить до легендарних рецептів, що прославили місто, в котрому його винайшли - Турин. Ви дізнаєтеся історію напою та навчитеся готувати каву Бічерін вдома.
Коктейль почали готувати ще в XVII столітті в Турині і довгий час він залишався лише місцевою варіацією кавового напою, поки його не скуштував у XIX столітті Олександр Дюма і не написав про нього у своїх творах. У 2001 році в бюлетені П'ємонту, кава Бічерін була визнана офіційним фірмовим напоєм регіону.
Традиційний Бічерін складається з трьох шарів - гарячого шоколаду, еспресо та вершків. Для того, щоб насолодитися правильним смаком, рекомендується не перемішувати шари, а пити їх по черзі. Спочатку - ніжний запах і смак охолоджених вершків, далі - ковток гарячого міцного еспресо і тільки потім - гіркий шоколад.
Краще не додавати в каву цукор або, в крайньому разі, зварити каву з ним, бо розмішати його в склянці, не перемішавши шари, буде складно, а інакше втрачається вся особливість даного напою.
Вважається, що справжній Бічерін можна спробувати тільки в Турині, але наближений до справжнього Бічерін можна приготувати і в домашніх умовах:
- Спочатку варимо шоколад. Налийте молоко в каструльку, підігрійте на малому вогні, і помішуючи, всипте колотий шоколад. 1–2 хвилини активно розмішуйте суміш вінчиком, щоб вийшла однорідна шоколадна суміш. Вилийте в склянку.
- Приготуйте еспресо (порція - 30 мл) і по ложці обережно влийте поверх шоколаду так, щоб шари не змішувалися.
- Викладіть зверху збиті вершки і слідкуйте за ти, щоб кава не встигла охолонути і вершки не змішувалися з еспресо.
- Італійці часто прикрашають напій зверху тертим шоколадом і листочком м'яти.
Правила подачі кави Бічерін
В Італії Бічерін подають у келихах на тонкій ніжці, підійдуть келихи для білого вина. Часто до кави Бічерін подають сухе бісквітне печиво.