Кофе Дальгона
Кава Дальгона - південнокорейський холодний молочно-кавовий напій із густою пінкою, названий на честь місцевих цукерок Дальгона, які за кольором і смаком нагадують іриски. Для приготування використовується розчинна кава, також знадобиться міксер або ручний вінчик, увесь процес займе менше 10 хвилин.
Рецепт кави Дальгона
Традиційно каву Дальгона подають у прозорій склянці, щоб було помітно, як збита кавова піна лягає на шар молока.
Інгредієнти:
- розчинна кава
- цукор
- гаряча вода
- холодне молоко
- лід.
Потрібна саме розчинна кава, звичайна мелена не дасть стійкої піни. Коров'яче молоко можна замінити будь-яким іншим: вівсяним, кокосовим, мигдальним тощо. Цукор додавати обов'язково, інакше кремова консистенція не вийде.
Співвідношення молока і піни можна змінювати на свій розсуд, занадто концентрована кава гіркувата, на любителя.
Технологія приготування
- У глибоку миску для збивання додати цукор, каву, влити воду та перемішати.
- Збивати суміш міксером або ручним вінчиком до отримання однорідного крему карамельного кольору.
- До склянки або чашки налити холодне молоко, за бажанням додати лід.
- Зверху на молоко ложкою викласти кавову піну.
- Перед вживанням змішати піну з молоком.