Кофе Ристретто

Рістретто – кава, котра має здатність викликати захват у всіх шанувальників кавового напою своїм насиченим і справжнім смаком. Її можуть називати подвійним еспресо або напівеспресо - це залежить від міцності та об'єму рістретто.

Особливостями напою є: менший обсяг кофеїну, максимальна насиченість смаку та аромату. Помилково вважати, що в ньому міститься надто багато кофеїну, насправді, в рістретто його набагато менше, ніж в еспресо. Сам смак створюється завдяки потраплянню в напій ефірних кавових олій, що й надають своєї вишуканості напою.

В Італії рістретто набув великої популярності і там не заведено додавати в нього цукор, оскільки це може вбити унікальний смак кави, а також це вважається поганим тоном.

Приготування

Для виготовлення використовують кавову машинку, як і для будь-якої іншої кави.

  • Для приготування необхідна невелика кількість води, а саме 15-20 мл.
  • Закладка для кави становитиме 7 гр, а час, щоб її пролити, необхідно від 15 до 20 секунд.
  • Зерна необхідно змолоти трохи дрібніше, ніж для звичайного еспресо. Дуже важливо не перестаратися з помелом, оскільки може забитися фільтр. Це може призвести до спотвореного смаку й аромату кави.
  • Залишилося почекати екстракцію протягом 15-20 секунд.
  • На виході отримаємо смачну та ароматну каву на 15-20 мл.

Правила вживання рістретто

Для рістретто існує спеціальна маленька чашечка, або використовують чешку для еспресо, а також, подають холодну питну воду.

Безпосередньо перед вживанням обов'язково потрібно випити кілька ковтків холодної води - через свою міцність кава може зневоднювати організм, а така процедура дасть змогу запобігти цьому й очистити всі рецептори. Випиваючи воду перед кожним ковтком кави,  Ви даєте змогу повністю насолодитися вишуканим смаком напою.

Єдиним мінусом такого вживання є поганий вплив на зубну емаль - поєднання гарячого напою з холодною водою може згубно позначитися на здоров'ї зубів, але справжні гурмани не беруть це до уваги і просто насолоджуються напоєм під назвою - Рістретто.

Загрузка..