Кофе с чесноком

Оригінальну класичну каву можна зустріти не тільки в кав’ярні, але й зварити вдома, але з часом звичні рецепти приїдаються, а напій перестає викликати ентузіазм, тому потрібно експериментувати.

У світі існує величезна кількість екзотичних способів приготувати каву: в неї додають колу, подають з пивом, прикрашають пастилою. Сьогодні ми розповімо - як змусити каву заграти по-новому.

Користь кави з часником

В часнику містяться корисні речовини, які допомагають протистояти різним захворюванням, а також загалом зміцнюють імунітет. Кожен зубчик дарує нам вітаміни С, К, РР і групи В, велику кількість мікроелементів (калій, натрій, фосфор, магній, марганець, залізо, мідь, йод, селен тощо). Часник гарний, як жарознижувальний засіб, може знизити тиск і рівень холестерину.

Найцікавіше полягає в тому, що часник доволі стійкий до термічної обробки: він, звісно, втрачає свої корисні властивості, якщо його довго варити, проте, повторимося, це відбувається досить повільно. І за час, поки готується кава, цього точно не станеться.

Кава з додаванням меду та часнику

Мед - не такий вже й нестандартний інгредієнт для кави, часник - інша справа. Рецепт доволі простий.

  • Підігрійте мед (1,5 ч. ложки), додайте воду і розрізаний надвоє зубок часнику.
  • Далі засипте мелену каву і варіть як зазвичай, до появи "шапки".
  • Готовий напій має настоятися.

У Туреччині медово-часникову каву готують із 3 ст. ложок меду, великого зубка часнику і 3 ч. ложок кави. Спочатку доводять до кипіння мед, потім мед і часник, потім - каву разом з сумішшю, що вийшла, і нарешті - наливають 350 мл гарячої води і знову ставлять на плиту.

Загрузка..