Кофе с кокосовым молоком

Кокосове молоко складно назвати звичним для нас продуктом, однак завдяки приємному смаку та величезній користі, поступово набуває популярності та, як і інші рослинні замінники натурального продукту, кокосове молоко можна додавати в каву, при цьому напій набуває ніжнішого смаку та приємного тропічного аромату.

Солодку рідину з м'якоті плоду можна використовувати замість молока тваринного походження, адже звичайне молоко не всі можуть пити через алергію або лактозну недостатність. Вегетаріанцям оригінальний рецепт теж дасть змогу готувати улюблений напій із м'яким смаком без порушення системи харчування.

Користь кавово-кокосового коктейлю

Екзотичний плід у великій кількості містить фолієву та лауринову кислоти, вітаміни Е, В1, В3, окрім того, є джерелом Омега-3, 6 і 9 жирних кислот, кальцію, цинку, магнію, марганцю, заліза. Натуральна кава, в свою чергу, багата на калій, магній, залізо, мідь і вітаміни B2 та E, а також має антиоксидантні властивості.

Обидва продукти насичені вітамінами та мікроелементами, тому напій несе в собі подвійну користь:

  • благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Кофеїн сприяє виділенню шлункового соку, а клітковина кокоса покращує перистальтику кишечника
  • обидва компоненти прискорюють метаболізм і тим самим сприяють втраті зайвої ваги
  • кокос запобігає розвитку атеросклерозу, а кофеїн стимулює нервову систему
  • і кава, і кокос мають протираковий імуномодулювальний ефект.

Рецепти

Існує багато рецептів кави з кокосовим молоком з додаванням цукру і без. Для більшої солодкості та вираженого тропічного аромату додають кокосовий сироп, а білу дрібну стружку використовують для декорування готового напою.

Ванільно-кокосовий еспресо

Для приготування знадобляться:

  • 2 ч. л. меленої кави
  • 100 мл води
  • 50 мл кокосового молока
  • дрібка ванілі
  • цукор за смаком.

Приготування:

  • Зварити еспресо.
  • Збити молоко з ваніллю.
  • Налити в чашку еспресо, а потім викласти молочну пінку.
  • Пити напій варто холодним, додавши пінку до охолодженого напою.

Десертний варіант

Для приготування знадобляться:

  • 1,5 ч.л. меленої кави
  • 150 мл води
  • 1,5 ч.л. стружки
  • 10 г білого шоколаду
  • 25 мл кокосового молока.

Приготування:

  • Зварити каву.
  • Нагріти молоко з шоколадом і стружкою, не доводячи до кипіння.
  • Вилити каву та молочно-шоколадну суміш у чашку.
  • Посипати шоколадною крихтою.

Загрузка..