Кофе с медовым привкусом
Безумовно, додавання меду до кави замість цукру, чи будь-якого іншого підсолоджувача, робить напій ароматнішим та додатково розкриває його смак, а також такий напій стає ще більш корисним так, як кава з медом дає змогу протистояти застудним захворюванням та зміцнює імунітет. Такий напій потішить людей, які вічно сидять на дієтах і не можуть себе порадувати вранці чашкою класичної кави зі шматочком цукру.
Класичний рецепт кави з медом
Необхідні інгредієнти:
- 4 ч. л. свіжомелених кавових зерен
- 300 мл холодної води
- 3 ст. л. рідкого меду.
Процес приготування:
- Залийте подрібнені кавові зерна тонкого помелу водою.
- Поставте турку з інгредієнтами на вогонь та доведіть до кипіння.
- Розлийте напій по чашках, а після охолодження кави додайте мед та перемішайте.
Додавати мед слід тільки в напій охолоджений до температури 40 градусів. За більш високих показників температури всі корисні складові меду випаровуються.