Кофе с витаминами
Ми звикли пити чай із додаванням сушених ягід або з варенням, але мало хто навіть думає про те, що кава також чудово поєднується з дарами природи. Можна готувати каву з замороженими ягодами, але найбільше користі міститься саме у свіжих.
Противники кави вигадали міф про те, що вона несумісна з вітамінами і навіть блокує їх засвоєння організмом. Однак, це хибне звинувачення, адже в кавових зернах, як і в будь-якому натуральному продукті, містяться вітаміни та мікроелементи.
Користь кави з ягодами
Крім очевидної функції насичення організму вітамінами, такий напій вирізняється й іншими перевагами:
- звичний смак починає грати новими відтінками
- кава з ягодами освіжає, її приємно пити в спекотний час
- прикрашений ягодами напій, має незвичний вигляд.
Рецепти кави з ягодами
Найпростіший варіант приготування полягає в тому, що ви просто відмовляєтесь від солодкого десерту на користь свіжих ягід. У цьому разі інгредієнти не змішують, а просто подають разом, але є і складніші рецепти, які потребують трохи більше часу, проте і результат буде вражаючим.
Кава з полуницею
Полуниця асоціюється із солодким життям, але можна зробити рецепт більш зухвалим, якщо несподівано до солодкої ягоди додати пекучий перець.
- На повільному вогні залишаємо на кілька хвилин тушкуватися ягоди, ваніль і цукор.
- Готуємо каву будь-яким способом.
- У келих насипаємо трохи перцю чилі.
- Через сито наливаємо полуничний соус.
- Додаємо каву.
- Насолоджуємося незвичайним смаком.
Кавово-ягідний настрій
Напій виходить не дуже міцним, проте смачним і поживним.
- Зробіть молочно-шоколадну суміш. Для цього в окремій каструльці розтопіть шоколад у молоці, можна додати кілька ложок води.
- Зваріть каву.
- У суміш додайте ягоди ожини та збийте.
- Перелийте каву у високий келих і додайте отриманий коктейль.
- За бажанням, можна прикрасити цілими ягодами ожини.
Ялівцева кава
Це справжній шедевр, котрий може здивувати кожного.
- У дерев'яній ступці потовчіть ягоди ялівцю разом з одним сухим суцвіттям гвоздики.
- В турку насипте каву та суміш ягід з гвоздикою, також можна додати кілька гранул солі.
- Без додавання води прогрійте турку на вогні 1-2 хвилини.
- Потім налийте воду в турку і один раз доведіть до підняття пінки.
Ваша ялівцева кава з чудовим ароматом і незвичайним смаком готова.
За аналогічною схемою можна приготувати каву і з іншими ягодами: малиною, лохиною, журавлиною. Експериментуйте, і у вас обов'язково вийде корисна і смачна літня кава, багата на вітаміни.