Кофе с витаминами

Ми звикли пити чай із додаванням сушених ягід або з варенням, але мало хто навіть думає про те, що кава також чудово поєднується з дарами природи. Можна готувати каву з замороженими ягодами, але найбільше користі міститься саме у свіжих.

Противники кави вигадали міф про те, що вона несумісна з вітамінами і навіть блокує їх засвоєння організмом. Однак, це хибне звинувачення, адже в кавових зернах, як і в будь-якому натуральному продукті, містяться вітаміни та мікроелементи.

Користь кави з ягодами

Крім очевидної функції насичення організму вітамінами, такий напій вирізняється й іншими перевагами:

  • звичний смак починає грати новими відтінками
  • кава з ягодами освіжає, її приємно пити в спекотний час
  • прикрашений ягодами напій, має незвичний вигляд.

Рецепти кави з ягодами

Найпростіший варіант приготування полягає в тому, що ви просто відмовляєтесь від солодкого десерту на користь свіжих ягід. У цьому разі інгредієнти не змішують, а просто подають разом, але є і складніші рецепти, які потребують трохи більше часу, проте і результат буде вражаючим.

Кава з полуницею

Полуниця асоціюється із солодким життям, але можна зробити рецепт більш зухвалим, якщо несподівано до солодкої ягоди додати пекучий перець.

  • На повільному вогні залишаємо на кілька хвилин тушкуватися ягоди, ваніль і цукор.
  • Готуємо каву будь-яким способом.
  • У келих насипаємо трохи перцю чилі.
  • Через сито наливаємо полуничний соус.
  • Додаємо каву.
  • Насолоджуємося незвичайним смаком.

Кавово-ягідний настрій

Напій виходить не дуже міцним, проте смачним і поживним.

  • Зробіть молочно-шоколадну суміш. Для цього в окремій каструльці розтопіть шоколад у молоці, можна додати кілька ложок води.
  • Зваріть каву.
  • У суміш додайте ягоди ожини та збийте.
  • Перелийте каву у високий келих і додайте отриманий коктейль.
  • За бажанням, можна прикрасити цілими ягодами ожини.

Ялівцева кава

Це справжній шедевр, котрий може здивувати кожного.

  • У дерев'яній ступці потовчіть ягоди ялівцю разом з одним сухим суцвіттям гвоздики.
  • В турку насипте каву та суміш ягід з гвоздикою, також можна додати кілька гранул солі.
  • Без додавання води прогрійте турку на вогні 1-2 хвилини.
  • Потім налийте воду в турку і один раз доведіть до підняття пінки.

Ваша ялівцева кава з чудовим ароматом і незвичайним смаком готова.

За аналогічною схемою можна приготувати каву і з іншими ягодами: малиною, лохиною, журавлиною. Експериментуйте, і у вас обов'язково вийде корисна і смачна літня кава, багата на вітаміни.

Загрузка..