Загрузка..

Мокко или мокачино? Переплата за название или действительно лучший напиток

Більшість продуктів та брендів з’явилися випадково, або навіть всупереч обставинам. Кожен бариста готує мокачино по-різному, але як і колись, це один із найулюбленіших напоїв на всіх континентах. В цій статті, ми обговоримо різницю між мокка і мокачино та вирішимо, чи варто переплачувати за культуру Америки.

Що ж таке мокачино?

Мокачино – солодкий напій на основі кави, шоколаду та молока. Іноді його доповнюють какао чи сиропами, в залежності від рецепта приготування.

Серед кавових напоїв мокачино лідирує за калорійністю: у 100 г продукту - в середньому від 250 до 350 ккал. Енергетична цінність залежить від кількості шоколаду та молока (і його жирності), а також від наявності прикрас - у багатьох інтерпретаціях напій доповнює шапка зі збитих вершків, посипана шоколадною крихтою, але навіть без неї моккачино набагато перевершує за калорійністю і класичний лате, і навіть солодкий раф, будучи, по суті, повноцінним десертом.

А ось кофеїну в його складі мало - 40-60 мг (одна порція еспресо), до того ж його дія послаблюється високим вмістом молока і підсолоджувачів. Утім, завдяки цьому насолоджуватися напоєм можна в будь-який час доби, не боячись безсоння. Адже мокачино - це насамперед десерт, хвилинка задоволення, смачні ласощі для любителів кави та шоколаду.

Головною вимогою до кави є – міцність. Вибирати можна будь-які зерна, однак, смак молока та шоколаду все одно змінять смак, адже в першу чергу, мокачино не є кавовим напоєм – це скоріше кавовий десерт. Подають його в айріш-склянках, але допускається будь-яка скляна посудина необхідного об’єму.

Що ж таке мокко?

Мокко – різновид арабіки, котрий вирощують в Ємені. Спеціалісти стверджують – смак приготовленої кави з цього зерна сильно залежить від ступеня його прожарення. Світла варіація розкриває фруктовий смак, виразно чути мангові, абрикосові та бананові нотки. Темне обсмажування вивільняє важку, щільну палітру. Напій характеризується деревними нотками, в післясмаку відчувається шлейф сандалу і тютюну. Сорт був названий на честь міста Моха, розташованого на узбережжі Червоного моря, неподалік від якого і розкинулися плантації.

Не бійтесь експериментувати при приготуванні напоїв чи обсмаженні кавових зерен. Можливо, ви винайдете напій, котрий захопить всі кав’ярні у світі, як мокачино.