Признаки правильно сваренного эспрессо

У цій статті, ми поділимося зі справжніми шанувальниками еспресо, як оцінити правильність приготування улюбленого напою лише за його зовнішнім виглядом.

Ідеальна кава еспресо характеризується піною горіхового кольору, що межує з темно-коричневими розводами, які мають червонуватий відтінок, причому по ній можуть бути рівномірно розподілені світліші смужки. Текстура піни дуже щільна, однорідна і стійка, з крихітними бульбашками.  Не повинно бути жодних ознак великих повітряних бульбашок, ні білих плям (виділення фракцій важкого кофеїну), не повинно бути прагнення до утворення розривів поверхні піни, через які могло б бути видно рідину, яка знаходиться під нею. Гармонійний баланс солодкості, кислотності та гіркоти. Правильний баланс відчуттів під час вживання - еспресо має бути щільним, м'яким і обволікаючим.

Відхилення кольору пінки від норми та причини відхилень

Поява кольору, що межує з білим:

  • час екстракції менший 20 секунд;
  • кількість кави менше 6 грамів;
  • грубий помел;
  • недостатній тиск в апараті;
  • температура води менше 88 С°;
  • тиск води нижчий за 9 атмосфер;
  • жорстка вода;
  • стара мелена кава.

Поява чорних верхівок крему та білих бульбашок, що розривають піну:

  • час екстракції понад 28 секунд;
  • кількість кави понад 12 грамів;
  • тонкий помел;
  • високий тиск в апараті;
  • температура води понад 92 С°;
  • тиск води вищий за 9 атмосфер.

Крему практично немає, або він швидко зникає:

  • час екстракції понад 28 секунд;
  • кількість кави понад 12 грамів;
  • тонкий помел;
  • високий тиск в апараті;
  • температура води понад 92 С°;
  • тиск води вищий за 9 атмосфер.
  • недостатня, або, навпаки, надмірна екстракція під час приготування;
  • погане обсмажування зерен;
  • суміш з обмеженим вмістом олій і високомолекулярних глюцидів;
  • стара мелена кава.

Загрузка..