Загрузка..

Приготовление настоящего капучино в домашних условиях

Капучино - один із найпопулярніших кавових напоїв, приготовлених на основі еспресо, він настільки популярний, що його можна замовити у будь-якій кав’ярні по всому світу, але що варто знати про особливості його приготування, якщо у вас раптово з’явиться бажання приготувати його вдома - перш за все, варто розібратися, як це робити правильно.

Головні складові для приготування справжнього капучино:

  • молоко;
  • свіжомелена кава;
  • френч-прес для збивання молока;
  • гейзерна кавоварка;
  • цукор та будь-які топінги за бажанням.

Як спінити молоко: інструкція та особливості

Необхідно підігріти молоко до температури 60–70 градусів Цельсія. За наявності професійного обладнання, молочний продукт і збивається, і нагрівається в пітчері.

Розігрітим молоком заповнюємо френч-прес, максимум на половину, це важливий момент про який не варто не забувати, якщо ви не хочете замість того, щоб насолоджуватись смаком домашнього капучино, вимивати робочу поверхню кухні, адже під час збивання, молоко сильно збільшується в об'ємі.

Далі щільно закриваємо кришку і починаємо активно піднімати й опускати поршень, цю маніпуляцію слід виконати близько 20 разів. Спочатку молоко булькатиме, але якщо ви продовжите, то під кінець воно перетвориться на ту саму білосніжну пишну пінку, якою бариста в кав’ярні заповнює чашку еспресо перед подачею і завдяки якій, звичайний еспресо перетворюється на капучино.

Важливо дочекатися моменту, коли молоко збільшиться хоча б удвічі, після цього можна припиняти збивати молоко. Плавним рухом необхідно витягнути поршень зі збитого молока і дати останньому "відпочити" протягом 20-30 секунд, це необхідно для того, щоб пінка піднялася і сформувалася.

Як тільки пінка підійметься та сформується, потрібно легким круговим рухом пензля, починати збовтувати молоко, ніби створюючи воронку по середині, ця хитрість допоможе домогтися однорідної консистенції збитого молочного продукту.

У вас має вийти об'ємна і гладка пінка. Якщо ж ви помітили великі бульбашки, зробіть наступне - постукайте френч-пресом об тверду поверхню.

Перелийте молочну пінку в порожню чашку, а через 30 секунд повільно влийте в неї свіжозварений еспресо. Можна піти і традиційним шляхом - спочатку еспресо, а потім пінка. Головне, почекати близько 30 секунд між додаванням складових, адже саме різниця температур дає змогу отримати напій із бажаним смаком та зовнішнім виглядом.

Ось і все. Ваш ідеальний капучино готовий. За бажанням, можна додати корицю або сироп, але ми радимо, спочатку насолодитися чистим смаком справжнього капучино.