Сырный кофе
Сир - один із найкорисніших продуктів у світі, тому віддаючи данину його чудовим смаковим якостям і зрілому та яскраво вираженому аромату, французькі гурмани називають його «Королем Столу». Звісно, не могло не трапитися такого, щоб поєднання сиру та кави - не стало б ідеалом смаку і не було відтворено в безлічі рецептів різних страв.
З одного боку, важко розглядати каву і сир, як одну страву, оскільки обидва продукти відрізняються власними унікальними якостями, але, на рівні високої кухні, існує чимало рецептів, в яких і сир, і кава, не втрачають, а тільки підкреслюють свої особливості і створюють просто приголомшливий смаковий букет, чудово поєднуючись один з одним.
Авторами сирно-кавового поєднання стали французькі кухарі, тому на їхню честь страву охрестили – «Французьким Десертом». Слід зазначити, що даний десерт має масу шанувальників, адже містить мінімум калорій, тому його можна готувати щодня, не боячись завдати шкоди фігурі.
Французька класика
Склад
- 2 маленьких шматочки м'якого вершкового сиру
- 15 гр арабіки в зернах
- 95 мл води.
Приготування
Зерна перемелюють в кавомолці, потім порошок висипають в турку, роблячи еспресо. Каву потрібно тримати на вогні практично до закипання, а потім процідити, вилити в блендер і змішати з сиром. Отриманий мус розливаємо по келихах і відразу подаємо гостям.