ТОП-5 секретов идеального кофе из кофемашины

Для тих, кому потрібна чашка кави, щоб прокинутися та залишатися продуктивним і активним протягом усього дня, смак напою має велике значення. Можливо, ви завжди дивувалися, як ваші улюблені кафе вміють готувати таку смачну каву. Зверніть увагу на ці поради, щоб навчитися готувати каву не гірше, ніж у професійних бариста.

1. Не купуйте каву у звичайних магазинах

У великих мережевих магазинах хорошої зернової кави ви не знайдете - зазвичай там продається пересмажене зерно з гірким смаком. Інформація, яку ви бачите на пачці кави в супермаркеті, найчастіше взагалі ні про що не говорить. Ви не дізнаєтеся, з якої країни привезена кава, як її обробили і коли точно обсмажили, тому варто купувати каву у спеціалізованих магазинах кави, наприклад - PapaKava. У таких магазинах ви знайдете свіжообсмажену каву, яка має насичений аромат та багатий смак.

2. Завжди дивіться на дату обсмажування кави

Кава має свій термін придатності, а точніше, термін бажаного вживання, і це всього один місяць - саме в цей період вона максимально яскрава за смаком. На пакуванні кави обов'язково має стояти дата, а також має бути вказано, під який спосіб приготування вона обсмажена.

3. Використовуйте для заварювання ваги

Точність важлива не тільки в кондитерській справі, а й під час заварювання кави - саме вимірювання всього та повторення рецепта гарантує нам стабільну чашку кави щоразу.

4. Експериментуйте з рецептами

Наприклад, за основу можна взяти формулу: 60 г кави на 1 л. води, відповідно, на чашку 250 мл. вам знадобиться 15 г. кави: а далі орієнтуйтеся на свій смак - міняйте помел, грамівку кави, грамівку води та температуру води, щоб домогтися кращого смаку.

5. Пийте чорну каву

Намагайтеся не додавати ні цукор, ні молоко. Кава в зернах - це самодостатній продукт, за правильного заварювання вона не має бути гіркою та не потребує жодних добавок. Перш ніж щось додавати, зробіть ковток, щоб зрозуміти, чи дійсно це потрібно.

Для домашнього приготування рекомендується використовувати один із, так званих, альтернативних способів заварювання, коли чорна кава готується без використання кавомашини, наприклад, пуровер. По суті - це аналог домашньої крапельної кавоварки, але ви можете регулювати смак, вливаючи воду швидше або повільніше, а для приготування необхідний паперовий фільтр, кава та гаряча вода. Для того, щоб прибрати паперовий присмак, фільтр потрібно змочити водою.

Загрузка..