Выращивание кофе в Эквадоре
Немає точних даних про те, коли в Еквадорі почали вирощувати зернову каву https://papakava.ua/ua/products/grain-coffee, тому дослідники припускають, що це сталося в 1800-х роках - тоді на горбистих районах прибережної провінції Манабі посадили перші дерева тіпіки. Сто років потому в 1951 році, в країну завезли робусту - її стали вирощувати на півночі - в Кеведо - провінції Лос-Ріос.
Еквадор має високий потенціал для вирощування кавових дерев - тут багаті вулканічні грунти. Країна розташована на екваторі, її омиває Тихий океан, уздовж країни проходять Анди, а на сході починається Амазонка, тому завдяки таким природним умовам температура в країні тримається в районі 20-30 °C, що комфортно для кавових дерев. Сезон дощів нетривалий, у середньому випадає 1600 міліметрів опадів на рік.
Кавові плантації в Еквадорі розташовані практично по всій території держави, включно з Галапагоськими островами. У центральній частині країни Сьєрре, де розташовані високогірні Анди, у провінціях від Карчі до Лоха вирощують тіпіку, катурру, бурбон та SL-28. Поблизу Амазонки, а також у Лос-Ріос, Санто-Домінго-де-лос-Тсачілас, Сукумбіос та Орельяна вирощують робусту, а у прибережній провінції Манабі - високогірну арабіку.
Переважно кава росте в затінку інших дерев та культур: какао, манго, бананів, цукрової тростини, авокадо та інших тропічних рослин - це робить смак більш комплексним, із солодкими фруктовими нотами.