Как правильно делать рисунок на кофе
Кожен поціновувач кави знає ті приємні почуття, коли бариста подає чашечку улюбленого напою з малюнком.
Особливо дивує те, який це має легкий і простий вигляд, здавалося б, кількома рухами руки. Що ж, ви теж можете навчитися робити малюнок на каві, освоївши лате-арт. Звичайно, доведеться приділити чимало часу, але результат того вартий.
Піна - основа будь-якого малюнка
Для початку, необхідно зробити ідеальну вершкову пінку, яка буде служити подушкою для малювання, основу, на якій потім триматиметься малюнок.
Для цього потрібне холодне молоко, його не варто нагрівати до пропарювання. Коли справа доходить до лате, зазвичай використовується незбиране жирне молоко - знежирене для початківців точно не підійде. Налийте молоко в глечик і опустіть туди стімер - пристрій для збивання, але будьте обережні, не піднімайте його занадто високо. Якщо ви бачите великі бульбашки, це означає, що стимер піднятий занадто високо.
Притримуйте глечик другою рукою - коли стане дуже гаряче, значить, потрібна температура приблизно в 60 градусів досягнута. Постукайте пітчером об стіл, щоб видалити великі бульбашки і зробити пінку щільнішою. Трохи покрутіть молоко, тепер воно готове до наливання.
Інструкції для найпростіших малюнків:
Листочок
Листочки різного розміру, схожі на рослину або гілочку. Нахиліть чашку під кутом близько 45 градусів і почніть наливати молоко, але не тримайте глечик занадто близько до чашки. Переконайтеся, що потік молока тонкий, що він створює основу, коли пінка опускається на дно.
Коли чашка стане на три чверті повною, наблизьте пітчер до чашки, так щоб він майже стикнувся з нею. Щойно глечик торкнеться чашки, влийте трохи більше молока, і ви побачите точку з білою піною. На цьому етапі почніть переміщати глечик, з одного боку, в інший. Коли ви досягнете краю чашки, почніть наливати менше молока, підніміть глечик і пролийте потік молока через центр. Виходить, що спочатку ви намалюєте широку частину, дійдете до кінчика, а потім промалюєте лінію до основи.
Серце
Найпростіший малюнок, який незмінно радує. Нахиліть чашку під кутом 45 градусів однією рукою, а іншою вилийте молоко в центр. Глечик треба тримати високо, щоб молоко пролилося через шар кави на дно чашки. Коли чашка заповнена на три чверті, трохи похитайте руку (не чашку, а глечик), потім піднесіть глечик ближче до чашки і лийте, поки не помітите появу білих кіл. У той момент, коли чашка стає майже повною, вилийте молоко в лінію від одного боку до іншого через центр.