Как заваривать черный чай

Чай - особливий напій, тому потребує до себе певної уваги. У багатьох країнах існують свої традиції чаювання і вони можуть відрізнятися, але основна мета залишається незмінною - отримати найбільш ароматний, зі збереженням максимальної кількості корисних речовин, напій.

Напій із темних сортів чаю виходить бурштиново-коричневого або червонуватого відтінку, а від зеленого він відрізняється інтенсивним, насиченим смаком та відсутністю гіркуватості.

Щоб розкрилися всі смакові якості, необхідно дотримуватися правил заварювання:

  • обполоснути посуд для заварювання окропом та витерти насухо;
  • засипати заварку з розрахунку 1 чайна ложка на 200 мл води;
  • залити водою 95-98 градусів третину об'єму чайника;
  • через пару хвилин долити воду;
  • дати настоятися 5 хвилин та розлити по чашках.

Чай зігріває та освіжає одночасно - він додасть тепла в зимовий вечір та допоможе пережити спекотний літній день. Чаювання можна влаштовувати вранці, щоб відчути бадьорість або ввечері, щоб розслабитися після напруженого дня - це універсальний напій для великої дружньої компанії та тихого усамітнення із самим собою.

Загрузка..