Загрузка..

Как заставить кофе быстро остыть

Кожен з нас, хоч раз в житті задумувався про те, як змусити каву швидко охолонути, особливо в ті моменти, коли ми поспішаємо зранку на роботу.

То які ж є способи охолодити каву до досить комфортної для вживання температури? Перше, що приходить на думку: можна додати кубики льоду, чи холодне молоко або вершки, але давайте докладніше розглянемо різні способи та дізнаємося як їх ефективно застосовувати:

Крижана лазня

Один старий добрий спосіб, який добре знайомий батькам малюків.

Чашка з напоєм (бажано металева) поміщається у велику миску, наповнену холодною міцно посоленою водою, краще зі шматочками льоду. Охолодження йде безпосередньо через стінки чашки, воно не буде моментальним, але дасть змогу швидше остудити напій до кімнатної температури.

Холодна ємність

Якщо у вашій морозильній камері достатньо місця, заздалегідь покладіть туди металеву чашку і, за потреби, наливайте в неї свіжозварену каву, гарячий напій дуже швидко охолоне.

Додавання молока в каву

Теж просто, але на любителя. Молоко з холодильника допомагає швидко знизити температуру кави, однак при цьому додає додаткові відтінки смаку.

Додавання льоду

Лід - та ж вода, він неминуче змінить концентрацію напою. Щоб не зіпсувати смак, зваріть більш концентровану каву, ніж зазвичай, налийте у високу склянку і тоді вже щедро доповніть льодом.

Змішування в шейкері

Якщо треба охолодити еспресо, з якого ви не проти зробити американо, професіонали радять використати шейкер для коктейлів: змішайте каву з льодом, потрясіть як слід, а потім перелийте в склянку, або помістіть металевий шейкер у морозильну камеру хоча б на кілька хвилин (можна навіть тимчасово наповнити його льодом), потім витягніть і налийте в нього свіжозварену каву, після чого потрясіть шейкер.

Додавання кавового льоду

Ось це вже дійсно цікаве рішення. Воно потребуватиме від вас попередньої підготовки, але потім ви зможете легко охолоджувати каву з мінімальними втратами смаку.

Усе, що вам потрібно, - приготувати улюблений напій, відфільтрувати його і тут же, ще гарячим, розлити по формах для льоду (вони мають бути термостійкими). Коли кубики застигнуть, перекладіть їх у герметичний пакет та помістіть у морозильну камеру і, за потреби, просто додавайте до кави.