Як правильно вибрати мелену каву

Мало хто із сучасних людей може уявити собі ранок без чашки ароматного напою з легкою гіркуватістю та приємним присмаком, що дарує заряд бадьорості на весь день, але як вибрати мелену каву, яка підійде саме вам, адже асортимент сумішей настільки широкий, що, прийшовши в магазин, розбігаються очі і стає складно визначитися з вибором. Під впливом нав'язливої реклами, ми купуємо яскравий пакет з багатообіцяючими написами, але часто наші очікування не виправдовуються. Розберемося в деталях і визначимо, яку каву вибрати та на що ж дійсно потрібно звертати увагу під час вибору.

Як обрати хорошу мелену каву | ВІКНА. Новини Калуша та Прикарпаття

Види обсмажування

  • Світле - найлегше і найщадніше, тому напій з таких зерен вийде малонасичений.
  • Середнє обсмажування надає напою більшої насиченості та горіхового кольору.
  • Темне - зерна стають майже чорними - такий спосіб обсмажування використовується дуже рідко. Використовуючи темне обсмажування, ви отримаєте напій з явною гіркуватістю та пінкою кольору темного шоколаду.

Ступінь обсмаження - це вираженість та повнота смаку. Більшість кавоманів під час купівлі не замислюються, яку мелену каву вибрати і купують суміші найпоширенішого середнього ступеня обсмаження, побоюючись експериментувати, у такий спосіб позбавляючи себе цілої гами смакових відчуттів, тому якщо ви любите м'який капучино або лате, але щоб при цьому відчувалася приємна гіркота і смак кави не загубився у великій кількості молока, обирайте зерна темного обсмаження.

Яку мелену каву обрати для турки

Існує лише один секрет, що визначає чарівний смак кави по-турецьки, ім'я йому - помел, що дрібніші частинки, то вища екстракція речовин, тому коли ви будете вирішувати, яку мелену каву обрати для турки, зверніть увагу, який у неї помел. Перемелені в пил зернятка повністю віддають напою свій смак та аромат. Надтонкий помел ідеально підійде для створення кавового шедевра. 

Мелена кава :: Купити недорого :: Оптом і на вагу

Як вибрати мелену каву для кавоварки

У ріжковій кавоварці рекомендується використовувати каву дрібного помелу - тільки в цьому разі ви зможете спресувати щільну таблетку, щоб під час заварювання зерна повністю віддали свій смак і аромат напою, а якщо ви використовуватимете середній помел, то вода швидко просочиться крізь каву і кава вийде водянистою, а ви не впізнаєте справжній смак придбаної суміші.

Для крапельних і гейзерних кавоварок краще підійде кава середнього і грубого помелу - так під час заварювання частинки змеленої кави не просочаться через фільтри і ви отримаєте чистий та добре заварений напій.

Завантаження..