Який шоколад поєднується з кавою

Під час складання пари "напій - шоколад" дотримуйтесь правила: смаки компонентів повинні або перегукуватися один з одним, або контрастувати.

Кавова гіркота врівноважується солодким або солоним смаком, а терпкість і кислотність - пряними нотами та високою солодкістю.

Найпростіше скласти пару з молочним шоколадом - його вершковий смак і приємна текстура добре поєднуються з будь-яким видом кави.

Білий шоколад дуже солодкий і молочний - він добре підкреслить яскраву чашку фільтр-кави, наприклад, на зерні з Коста-Ріки, Колумбії або Ємену. Любителі контрастних поєднань можуть розширити спектр смаків: доповнити такий шоколад полуницею та чашкою чорної кави.

Складніше підібрати шоколадну пару до еспресо - цей напій вирізняється інтенсивним смаком, який здатний заглушити свого компаньйона, але і з ним можна придумати кілька вдалих варіантів. Для більш фруктових і кислотних сортів зернової кави обирайте шоколад з ягодами або горіхами, для насичених, з вираженою гіркотою - темну плитку з додаванням перцю чилі. Вершково-шоколадні ноти в чашці підкреслить гіркий шоколад із вмістом какао не менш як 70%, ароматизований корицею або карамеллю.

Обидва компоненти пари відрізняються широким спектром дескрипторів: шоколад підсилює смак чаю, підкреслює його природну солодкість та горіховий присмак.

Підібрати чай до молочного шоколаду легко. Зупиніться на тих сортах, які прийнято пити з молоком. Ще одна вдала пара для молочного шоколаду - японська сенча, міцна та злегка в'язка. У смаку цього чаю переважають свіжі, рослинні ноти, а щоб підкреслити його солодкість, шоколад не має бути нудотно-солодким.

З темним шоколадом поєднуються легкі червоні чаї з квітковими нотками, а якщо подобається більш насичений смак, то обирайте з ароматом бергамоту або сильноферментовані улуни. Пуер у поєднанні з гірким шоколадом втрачає власну гіркоту - у ньому з'являється багато землистих нот та легка солодкість.

Завантаження..