Апельсинова кава
Важливим і цінним аспектом нашого життя є смак, тому традиційна чашка ранкової кави з апельсиновою цедрою або соком здивує кожного кавомана та створить піднесений настрій на весь день.
Незвичайний мікс, звісно ж, міг з'явитися тільки в екзотичній країні, що пропахла прянощами, пригодами та карнавалами. Батьківщиною напою вважається Бразилія - згідно з легендою, саме під цим спекотним небом було приготовлено його першу порцію. Відтоді, а сталося це на початку 30-х років минулого століття, він поширився по всьому світу і кожен народ, кожна культура, додавали в початковий рецепт щось своє, тому в різних країнах кава з апельсиновим соком називається по-різному.
Оригінальні рецепти кави з апельсиновим соком, зазвичай, готують на основі еспресо або американо. Кавові зерна краще молоти безпосередньо перед приготуванням - у цьому разі вони повністю збережуть аромат і кава вийде насиченою та дуже смачною. Напій краще готувати на очищеній бутильованій воді: жорсткі домішки водопровідної води можуть спотворити ніжний смак цитруса.
Традиційний рецепт
Інгредієнти:
- 30 мл соку апельсина
- 1 чайна ложка цедри
- 300 мл кави.
Можна використовувати суху або свіжу апельсинову цедру. Перед додаванням у напій її необхідно подрібнити: порізати або натерти. Використання натертої за кілька годин до приготування напою цедри краще, оскільки з часом випаровуються ефірні олії, що надають їй гіркуватого присмаку.
Кавовий напій з апельсином і корицею
Інгредієнти:
- 1 столова ложка соку апельсина
- 1 чайна ложка цедри
- порошок кориці (1/5 частина чайної ложки)
- 1-2 чайні ложки розчинної кави на 60 мл води.
В окремому посуді перемішують цедру і корицю, вливають туди сік. У свіжозварену каву додають попередньо приготовлену фруктову суміш. Після того як напій настоїться 1-2 хвилини, за смаком, можна додати збиті вершки - 50 мл на одну порцію. Для цього їх підігрівають і збивають блендером або міксером до консистенції міцної піни.