Завантаження..

Чи можливо підробити каву?

В нашому мінливому, цікавому та непередбаченому світі навіть каву можливо підробити. За допомогою великої кількості методів виробники здешевлюють та фальсифікують ароматний напій. Тому необхідно завжди ретельно перевіряти якість зерен, порошку та гранул з них.

Розглянемо найбільш поширені види кавового обману:

  • підміна зерен арабіки (у напої відчувається присмак кислинки та безліч інших тонких смакових відтінків) дешевшою робустою (яка в свою чергу додає гірчинку);
  • ліплення зерен за допомогою стороньої речовини з використанням барвників (борошна, крохмалю, цукру, солоду, цикорію, ячменю, жита та навіть проса);
  • також, під час обробки кавових ягід, із зерен можуть видалити більшу частину кофеїну. Це одразу помітно, зерна в такому випадку стають дуже крихкі, порівняно з нормальним станом.

Кавові зерна в упаковці мають бути:

  • однакового розміру;
  • цілими;
  • матовими;
  • без плям.

Якщо каву продають у вигляді порошку або гранул, то вона має обов'язково бути однорідною.

Часточки інших кольорів, можуть вказувати нам на додані домішки. До прикладу - білі вкраплення, це синтетичний кофеїн.

Напевно всі знають, що каву можна придбати у різному вигляді:

  • зернову;
  • мелену;
  • та розчинну.

Зернову каву найчастіше можна придбати в різноманітних пакуваннях, або на вагу.

Придбавши кавові зерна на вагу знайте, що за якістю вони будуть набагато гірші від герметично упакованих. Зерна мають схильність до окислення, особливо під дією кисню та сонячних променів. При поганому зберіганні вивітрюється більшість ефірних масел та пахощів.

Тому, для смачної кави, упаковані зерна мають бути в герметичній упаковці. Найкраще зберігання досягається при пакуванні в тришарові пакети з внутрішнім шаром фольги, багаторазовою застібкою та клапаном, який не пропускає кисень, а лише манить кавовим ароматом покупців.

Для будь-якого виду кави першим показником якості, на який варто звернути увагу, має бути якість пакування. Обов’язково з датою обсмаження та чітким штрих-кодом, що збігається з назвою країни-виробника, без розмитих написів або кольорів.

Дата обсмаження зерен має становити менше 2 місяців. Тому найсмачнішою вважається кава обсмажена за 2 тижні до споживання. Дивлячись на спосіб обсмаження, зерна мають різні відтінки кольору, аромату та смаку.

Детальніше читайте в попередній статті: "Як кава потрапляє до вашої чашки?"

При виборі пресованої у “цеглинки” меленої кави – пакування має бути з ідеально рівними ребрами, бо лише справжній виробник дбає про естетику. Важливо, щоб кава не мала доступ до сонячних променів. Розфасована у бляшані банки кава повинна мати усі написи та маркування лише на самих стінках, без додаткових окремо прикріплених етикеток.

Вдома, якість кави ми можемо перевірити за допомогою звичайної холодної води. Наповнивши склянку водою та додавши кави. Якщо ж зерна або кавовий порошок не плаває на поверхні води і має коричневі розлучення, то на 99% можна впевнитися, що така кава має домішки або ліпнину. Неякісна кава проявляє себе неприємним смаком та має неприємний запах.

Під час приготування кави завжди перевіряйте та обирайте якісний продукт. Та насолоджуйтесь улюбленим напоєм з духмяним ароматом, смаком та зарядом бадьорості на цілий день.

Оренда кавомашини: з чого почати та куди звертатися?

Бажаєте орендувати кавомашину на унікальних умовах? Телефонуйте нам! Ми орендуємо професійне обладнання для приготування кави від провідних європейських виробників. Кавомашини таких марок, як Saeco, De Longhi, Rheavendors та інших, вважаються лідерами у своєму сегменті. Це широка лінійка професійного кавоварного обладнання для домашнього та офісного використання.

Гарного дня!