Індустрія кави в Австралії
Зараз, Австралія практично синонім спешелті кави, тому у будь-якій кав'ярні можна знайти каву дуже високої якості, але так було не завжди. До середини 20 століття зернова кава не користувалася особливою популярністю в країні: кавовий сектор не розвивався, а жителі не цікавилися цим напоєм.
Як розвивалася кавова індустрія в Австралії
Уперше каву завезли на територію Австралії колоніальні поселенці в 1788 році. Каторжників переправляли туди на кораблях із Великої Британії, а дорогою до Австралії флот зупинявся в Бразилії, щоб забрати припаси. Серед них було також насіння кави, яке садили після прибуття. З того моменту могла б початися історія кавової індустрії країни, але насіння не прижилося.
Сідней заснували, як виправну колонію, але до початку 19 століття до міста почали прибувати і вільні поселенці. Найбільше мігрантів, близько 500 тисяч, приїхало в країну з 1850 до 1860 року, після того, як неподалік від Сіднея виявили родовище золота. Австралійці переймали культуру їжі та напоїв мігрантів, наприклад, почали відкривати заклади в паризькому стилі, де подавали чорну каву та каву з молоком.
У 1880-х роках у Сіднеї виник рух за тверезий спосіб життя - він сприяв тому, що замість питних закладів австралійці стали будувати кавові палаци. Вони мали вигляд розкішних готелів з ресторанами та зонами відпочинку, де замість алкоголю подавали каву. У Сіднеї їх було близько дюжини і понад 50 - по всій Австралії. На рубежі 20 століття рух непитущих пішов на спад, але багато закладів так і продовжили подавати каву.
Мігранти продовжували прибувати. Особливо значущими для індустрії кави в Австралії виявилися переселенці з Греції та Італії: вони відкривали менш помпезні заклади та магазини кавові, наприклад, брати Джон і Еммануель Андроніки, які народилися в Греції, в середині 1930-х імпортували з усього світу зелені зерна кави та обсмажували їх в Австралії.