Кава Дальгона

Кава Дальгона - південнокорейський холодний молочно-кавовий напій із густою пінкою, названий на честь місцевих цукерок Дальгона, які за кольором і смаком нагадують іриски. Для приготування використовується розчинна кава, також знадобиться міксер або ручний вінчик, увесь процес займе менше 10 хвилин.

Рецепт кави Дальгона

Традиційно каву Дальгона подають у прозорій склянці, щоб було помітно, як збита кавова піна лягає на шар молока.

Інгредієнти:

  • розчинна кава
  • цукор
  • гаряча вода
  • холодне молоко
  • лід.

Потрібна саме розчинна кава, звичайна мелена не дасть стійкої піни. Коров'яче молоко можна замінити будь-яким іншим: вівсяним, кокосовим, мигдальним тощо. Цукор додавати обов'язково, інакше кремова консистенція не вийде.

Співвідношення молока і піни можна змінювати на свій розсуд, занадто концентрована кава гіркувата, на любителя.

Технологія приготування

  • У глибоку миску для збивання додати цукор, каву, влити воду та перемішати.
  • Збивати суміш міксером або ручним вінчиком до отримання однорідного крему карамельного кольору.
  • До склянки або чашки налити холодне молоко, за бажанням додати лід.
  • Зверху на молоко ложкою викласти кавову піну.
  • Перед вживанням змішати піну з молоком.

Завантаження..