Кава Гейша
Сорт кави, знайдений 1931 року в Ефіопії, який став популярним після вдалого експерименту з його вирощування на фермі Ла Есмеральда, Панама, а на сьогоднішній день – один із найдорожчих сортів кави у світі.
З назвою сорту Гейша пов'язана деяка плутанина: річ у тім, що під одним ім'ям мається на увазі кілька генетично різних сортів, багато з них родом з Ефіопії, але часто на цьому схожість і закінчується. Відмінні характеристики сорту - неперевершена якість кави, вишуканий букет з нотами квітів, жасмину, персика, цитрусів та шоколаду. Готовий напій виходить середньотілим, з помітною, але не нав'язливою кислинкою та яскравим ароматом.
Сорт Гейша не приживається в рівнинному кліматі, тому найякіснішу і найсмачнішу каву отримують із плодів, вирощених на висоті понад 1600 метрів над рівнем моря. Сорт не може похвалитися високою врожайністю і до того ж схильний до хвороб через тонку кореневу та листяну системи. Важливий і час збору врожаю: кава Гейша має бути обрана в ідеальний момент зрілості, після чого її необхідно відправити на обробку.
Смак кави Гейша
Кава Гейша володіє дуже виразним, водночас чистим і яскравим ароматом та смаком, з вираженими квітковими та ягідними нотами, яскравою соковитою кислинкою і солодкістю ягід та фруктів. У ній багато від африканської кави, зокрема яскравість та виразність смаку. Часто у смаку Гейша описують нотки манго, папайї, червоної ягоди, персику, цитрусових, ананасу та жасмину.