Кава з чаєм - яким буде смак
Можливо, ви думаєте, що кава і чай не поєднуються одна з одною і навряд чи наважитеся їх змішати, але тоді ви позбавите себе можливості спробувати новий та цікавий смак. Напій із кави та чаю - звичний напій у Китаї та Африці - це кава, змішана з чорним чаєм у різних пропорціях, і, як правило, з додаванням молока.
Китайський напій на основі кави та чаю називається Юаньян. Напій вигадали в Гонконзі і призначався для робітників та далекобійників - вважається, що випиваючи Юаньян, людина може довго залишатися бадьорою та не відчувати втоми.
Знаючи рецепт Юаньян, його легко приготувати вдома:
- Візьміть 150 мл води й одну столову ложку крупнолистового цейлонського чаю.
- Подрібніть листя.
- Засипте чай у воду і прокип'ятіть, потім дайте відвару настоятися протягом трьох хвилин.
- Додайте згущене молоко - кількість залежить від кількості чаю: на одну столову ложку 200 мл згущеного молока.
- Далі, суміш слід проварити на повільному вогні, близько 3-х хвилин.
- У гарячий відвар додайте 50 мл еспресо.
- Перемішайте напій і оцініть смак: як правило, він виходить насиченим та з гарним тонізуючим ефектом.
Юаньян можна пити як гарячим, так і холодним, а якщо у вас немає під рукою згущеного молока, можна використовувати звичайне молоко високої жирності.