Кава з куркумою
Куркума, як спеція використовується людьми в кулінарних і медичних цілях понад 4000 років, але якщо раніше вона була традиційною приправою на Сході, то в останні роки її полюбили в Америці та в Європі. Її кладуть до страв і напоїв, зокрема - і до кавових: спеція дає цікавий смак і має безліч корисних властивостей.
Куркума - це яскраво-жовта спеція з рослини родини імбирних. Її отримують, висушуючи і розмелюючи кореневище - підземну кореневу систему, що росте горизонтально, з вертикальними стеблами, які пронизують ґрунт. Це схоже на жовтий васабі, як за зовнішнім виглядом рослини, так і за кольором та насиченістю смаку.
Рецепти кави з куркумою
Ця приправа чудово поєднується і з іншими прянощами, які кладуть у каву, а також з молоком та будь-якими підсолоджувачами. Просто додайте чайну ложечку куркуми у ваш американо або еспресо, який ви готуєте за своїм улюбленим рецептом.
Кава з куркумою і чорним перцем
Інгредієнти:
- натуральна кава, зварена будь-яким способом, у будь-якому об'ємі
- куркума - до однієї ложечки, можна - менше
- чорний мелений перець на кінчику ножа
- підсолоджувачі – цукор або мед.
Усі інгредієнти, крім меду, адже мед втрачає корисні властивості при високих температурах, можете заварювати одразу, але майте на увазі, що куркума дуже забарвлює, тож, можливо, відмивати турку, а тим паче - чайник, френч-прес або каструльку буде складно - простіше досипати в чашку і дати настоятися кілька хвилин.
Рецепт із куркумою та корицею
- кава
- куркума
- кориця, мелена або у вигляді палички.
Зварити каву з куркумою і корицею дуже легко, а модифікувати рецепт можна за допомогою ледь не десятка додаткових інгредієнтів, і щоразу буде виходити новий смак. Збийте вершки, спіньте молоко, можете додати мед, лимон, цукор-пісок або цукрозамінник, сиропи чи навіть лікери, трішки чорного перцю, мускатний горіх, кардамон, скибочку апельсина. Смакові профілі кориці та куркуми добре поєднуються, напій вийде пряним, зігрівальним, дуже цікавим, і сподобається навіть тим, хто не надто полюбляє куркуму.