Кава з ваніллю

Кава з ваніллю – одне з найпоширеніших, і в той же час ледь не найгармонійніше поєднання. Солодкий аромат прянощів пом'якшує кавову гіркоту і позбавляє напій зайвої кислотності, роблячи його більш десертним.

Натуральна спеція має потужну дію на організм людини, особливо на нервову систему, завдяки рідкісним ефірним оліям, що входять до її складу. Солодкий запах покращує настрій, заспокоює, знижує артеріальний тиск та нормалізує сон, а також, ваніль вважається потужним афродизіаком.

Способи приготування

Рецепти кави з ваніллю, крім основних інгредієнтів, можуть містити інші приправи, а також молоко та алкоголь.

З ваніллю і корицею

Для приготування знадобляться:

  • 10 г кавових зерен
  • шматочок палички кориці (приблизно 1/3)
  • шматочок стручка ванілі (1/3)
  • 200 мл води.

Перемолоти корицю, ванільні зернятка і кавові зерна в кавомолці. Одержаний порошок насипати в турку, залити холодною водою і поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння, а потім налити в чашку.

З лікером

Для приготування знадобляться:

Зварити каву, вилити в чашку, процідивши через ситечко. Додати лікер та перемішати. Цукор подати окремо: зігріваючий напій і без нього матиме солодкуватий смак.

Із ванільним цукром

Для приготування знадобляться:

  • 2 ч.л. меленої кави
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 200 мл води.

Розігріти в турці ванільний цукор і мелену каву, залити водою і довести до появи пінки. Перелити в чашку і, за бажанням, підсолодити звичайним цукром. Не варто класти більше однієї чайної ложки прянощів: надлишок ароматизованого продукту зробить запах ванілі нав'язливим і додасть гірчинки.

Завантаження..