Корисні властивості чаю Дарджилінг і як його готують
Справжні поціновувачі називають чай Дарджилінг не інакше, як “чайне шампанське”, порівнюючи його з ігристим вином - це один з найбільш елітних та дорогих чорних чаїв у світі. Сировина для його виробництва виростає на вікових плантаціях, розташованих у північній частині індійського штату Західна Бенгалія в околицях міста Дарджилінг. Тут, на схилах Гімалаїв, присутні унікальні кліматичні умови для зростання цього благородного чаю.
Властивості чаю Дарджилінг
Дарджилінг бере активну участь у роботі шлунково-кишкового тракту, крім того, містить велику кількість корисних для організму речовин: вітаміни, антиоксиданти, амінокислоти, а також чай уповільнює процеси старіння, очищає організм, розганяє метаболізм, спалюючи зайвий жир.
Чорний чай Дарджилінг нормалізує тиск, а також вважається сильним профілактичним засобом у боротьбі з проблемами в ендокринній, нервовій і серцево-судинній системах, а його тонізувальний ефект дає енергію і бадьорість, даючи змогу підтримувати організм у чудовій формі весь день.
Спосіб заварювання чаю Дарджилінг
Для заварювання цього чаю підходить тільки глиняний, керамічний і скляний посуд.
- Обдайте чайник для заварювання окропом і засипте в нього заварку в обсязі 1 чайна ложка на одну чашку.
- Залийте чайник водою на три чверті, температура води має бути не більше 90 градусів.
- Для насиченого смаку достатньо 0,5 - 1,5 хвилини заварювання.
Не рекомендується перетримувати чай під час заварювання, а також заливати надто гарячу воду, інакше це надасть напою гіркий та терпкий присмак.