Користь зеленого чаю
Завдяки унікальній технології приготування, зелений чай містить набагато більше корисних речовин, порівняно з іншими видами чаїв. У його складі налічують понад 500 речовин і елементів та 450 органічних сполук, крім того, корисний зелений чай містить практично всі вітаміни, необхідні для нормального функціонування організму людини – можливо, саме тому в країнах Азії живе така велика кількість довгожителів.
Корисні властивості:
- Зелений чай містить кофеїн і теанін. Кофеїн знижує втому, а теанін пригнічує негативні наслідки кофеїну і розслабляє. У комбінації, вони дають стан "розум працює - тіло відпочиває".
- У зеленому чаї найбільша концентрація корисних елементів для імунітету через слабкий ступінь ферментації. Теаніну і поліфенолів більше порівняно з іншими видами чаю, адже лист не окислюється і речовини в ньому не руйнуються. Ступінь ферментації зеленого чаю становить приблизно 0-5%.
- Зелений чай відмінно екстрагує корисні речовини у воду температурою нижче 80 градусів, тому можна заварювати навіть холодною водою. Так дістається дуже велика кількість вітамінів, які можуть зруйнуватися при високій температурі.
- Зелений чай допомагає засвоюватися жирній їжі.
- Чай підвищує активність інсуліну, чим знижує рівень цукру в крові.
Для ефективного отримання теаніну необхідна температура води до 80 градусів. Тому виключаємо варіант варіння або настоювання. Чай можна заварювати будь-яким способом, немає нічого страшного в тому, щоб заварити окропом - смак розкриється по-іншому, але необхідні мікроелементи збережуться.