Особливості кави з імбиром
Одне з найнезвичайніших поєднань, яке дасть вам змогу краще зрозуміти смак кави - поєднання імбиру та кави. До того ж його часто подають не тільки в гарячому вигляді, але й в холодному, що особливо порадує в спекотні літні дні.
Імбир - це тропічна рослина, що за зовнішнім виглядом нагадує бамбук. Найцінніша його частина - коріння: воно добре розростається під землею, утворюючи хитромудрі, химерні форми. У їжу використовують як свіже коріння, так і сушене - у вигляді порошку. Свіжий продукт має пряний аромат і пекучий присмак. Гострота досягається за рахунок гінгеролу - ефірної олії, що становить до 3% маси рослини. Під час сушіння цей компонент трансформується в сегаол, який посилює гостроту сухих прянощів, але знижує їхні ароматичні якості.
Класична імбирна кава має цілу палітру смаків: у ній присутні ноти цитрусової цедри, пекучого перцю, чебрецю, а аромат - це поєднання запахів кавових зерен та цитруса.
Користь кави з імбиром
Про корисні властивості імбиру люди знали ще 2000 років тому. До нас дійшли відомості про застосування кореневищ, як лікувального засобу різними народами. Люди використовували рослинну добавку під час лікування застудних, запальних захворювань, порушень роботи шлунково-кишкового тракту, як болезаспокійливий, зігрівальний засіб.
Сучасні фармакологічні дослідження виявили понад 40 лікувальних властивостей, серед яких антибактеріальна, протипаразитарна, антиоксидантна, антивірусна.
Як подавати і пити напій?
Особливих правил немає. Подавати можна у великому кухлі, звичайній чашці для еспресо або прозорій, якщо напій приготований шарами. До кави з імбиром можна запропонувати десерт: підійдуть зефір, солодкі фрукти, горіхи, курага, чорнослив та домашні цукерки.