Особливості приготування кави карахільо
Одним із найпопулярніших напоїв Іспанії та Португалії, є кава карахільо, в основі рецепта якої, лежить міцний алкоголь. Про особливості її приготування та тонкощі вживання, ми і розповімо.
Особливості приготування карахільо
Авторство рецепта міцно закріпилося за іспанцями. Існують розбіжності з приводу того, де саме почали готувати каву: в Барселоні чи на Кубі, коли Острів Свободи був іспанською колонією. Звідки б не йшли історичні корні, зараз справжню каву карахільо подають, в основному, в Барселоні та інших іспанських містах. Також напій поширений і в Португалії.
Основа рецепта - міцна кава і міцний алкоголь. Ідеально підходить ром, бренді та коньяк. Канонічного рецепта карахільо не існує. В кожному місті готують свій варіант. Так, в іспанських селах каву поєднують із виноградною горілкою, в ресторанах Барселони можна скуштувати рецепт із сумішшю лікерів - апельсинового і куантро, а в кав'ярнях вам подадуть карахільо з міцним ромом.
Співвідношення кави та алкоголю не є константою. У сільській Іспанії, де рецепт украй популярний, каву з алкоголем змішують у пропорціях 1:1, а в містах відсоток алкоголю в чашці карахільо буде значно меншим.
Тонкощі вживання
Щоб насолоджуватися букетом кави карахільо, її естетикою і смаком, можна взяти на озброєння традиції, прийняті на батьківщині напою. Подають каву в скляних чашках із товстими стінками, але підійдуть і звичайні чашки для еспресо.
Напій вживають у післяобідній або вечірній час. Він популярний за святковим столом або на урочистій вечері. Особливих доповнень кава не потребує, оскільки має яскравий смак і аромат. Гармонію з її букетом створюють десерти з легкою гіркуватістю: гіркий шоколад, кавові зерна, апельсинові цукати.