Рецепт ароматного гарячого шоколаду

Чашка ароматного гарячого шоколаду - найкращий антидепресант та ідеальний напій у холодний або дощовий сезон. Гарячий шоколад швидко насичує, добре зігріває і з першого ковтка здатен позбавити від нудьги чи поганого настрою. Калорійність ласощів істотно нижча, ніж у тістечка або шматочка торта, до того ж приготувати гарячий шоколад у домашніх умовах простіше простого.

Класичний рецепт

Для збільшення густоти і жирності гарячого шоколаду в домашніх умовах, можна використовувати вершки, але традиційно він вариться на основі молока:

  • 120 г темного шоколаду (із вмістом какао від 70%)
  • 500 мл молока
  • по 20 г какао-порошку, цукру та кукурудзяного крохмалю
  • маршмеллоу для декору.

Приготування:

  • На паровій бані розтопити шоколад, постійно помішуючи, щоб він не прилип до стінок посуду і не підгорів.
  • Щойно шоколадна маса стане однорідною, зняти посудину з вогню і відставити на деякий час убік.
  • В іншу миску влити молоко, засипати какао-порошок, крохмаль, розмішати вінчиком.
  • Поставити молочну суміш на середній вогонь і, постійно помішуючи, довести до закипання.
  • Зняти з вогню, додати цукор, ретельно перемішати та повернути на плиту.
  • Ввести розтоплений шоколад, з'єднати в єдину масу та довести до кипіння.

Приготовану суміш можна розливати по чашках, а перед подачею прикрасити невеликими шматочками маршмеллоу. Із заявленого обсягу інгредієнтів виходить 2 порції десертного напою.

Завантаження..