Рецепт ароматного гарячого шоколаду
Чашка ароматного гарячого шоколаду - найкращий антидепресант та ідеальний напій у холодний або дощовий сезон. Гарячий шоколад швидко насичує, добре зігріває і з першого ковтка здатен позбавити від нудьги чи поганого настрою. Калорійність ласощів істотно нижча, ніж у тістечка або шматочка торта, до того ж приготувати гарячий шоколад у домашніх умовах простіше простого.
Класичний рецепт
Для збільшення густоти і жирності гарячого шоколаду в домашніх умовах, можна використовувати вершки, але традиційно він вариться на основі молока:
- 120 г темного шоколаду (із вмістом какао від 70%)
- 500 мл молока
- по 20 г какао-порошку, цукру та кукурудзяного крохмалю
- маршмеллоу для декору.
Приготування:
- На паровій бані розтопити шоколад, постійно помішуючи, щоб він не прилип до стінок посуду і не підгорів.
- Щойно шоколадна маса стане однорідною, зняти посудину з вогню і відставити на деякий час убік.
- В іншу миску влити молоко, засипати какао-порошок, крохмаль, розмішати вінчиком.
- Поставити молочну суміш на середній вогонь і, постійно помішуючи, довести до закипання.
- Зняти з вогню, додати цукор, ретельно перемішати та повернути на плиту.
- Ввести розтоплений шоколад, з'єднати в єдину масу та довести до кипіння.
Приготовану суміш можна розливати по чашках, а перед подачею прикрасити невеликими шматочками маршмеллоу. Із заявленого обсягу інгредієнтів виходить 2 порції десертного напою.