Рецепт кави фрапе в домашніх умовах

Фрапе - це крижаний кавовий напій, вкритий густою пінкою. Напій популярний у Південній Європі, особливо в Греції, яка є батьківщиною рецепта.

Класичний рецепт фрапе можна зустріти у Греції, іноді - у Франції або Іспанії, щоправда, там цей напій називають просто - кава з льодом. Натомість на Кіпрі ви зможете скуштувати найкращу у світі каву фрапе. Так, принаймні, стверджують самі мешканці Кіпру, щиро вважаючи напій національною гордістю.

В інших частинах Європи рецепт зазнав значних переробок, відповідно до місцевих смаків. Здебільшого він перетворився на звичайний кавовий коктейль із молоком, сиропом і колотим льодом.

Як приготувати фрапе

  • Варимо каву в джезві або настоюємо у френч-пресі, за наявності кавомашини - готуємо еспресо.
  • Проціджуємо готову каву. На цьому етапі можна додати в напій цукор, сироп або мед.
  • Охолоджуємо каву. Вона має бути холодною.
  • До шейкеру вливаємо каву, кладемо дрібно наколотий лід або додаємо добре охолоджену воду, яку попередньо можна поставити в морозильну камеру.
  • Збиваємо суміш кави та льоду.
  • За відсутності шейкера можна скористатися блендером із насадкою для збивання або помістити кавову суміш до контейнера із кришкою, що щільно закривається та потрусити протягом кількох хвилин.
  • Напій готовий, коли на його поверхні утворюється помітна піна.

Ніжні смаки тільки доповнюють фрапе, тому в якості десерту можна обрати штрудель з морозивом або чизкейк. Любителі італійських десертів можуть зупинити вибір на панакоті або тірамісу. Також чудовим поєднанням до кави фрапе буде французький десерт крем-брюле із запеченою карамельною скоринкою.

Завантаження..