Рецепт кави фрапе в домашніх умовах
Фрапе - це крижаний кавовий напій, вкритий густою пінкою. Напій популярний у Південній Європі, особливо в Греції, яка є батьківщиною рецепта.
Класичний рецепт фрапе можна зустріти у Греції, іноді - у Франції або Іспанії, щоправда, там цей напій називають просто - кава з льодом. Натомість на Кіпрі ви зможете скуштувати найкращу у світі каву фрапе. Так, принаймні, стверджують самі мешканці Кіпру, щиро вважаючи напій національною гордістю.
В інших частинах Європи рецепт зазнав значних переробок, відповідно до місцевих смаків. Здебільшого він перетворився на звичайний кавовий коктейль із молоком, сиропом і колотим льодом.
Як приготувати фрапе
- Варимо каву в джезві або настоюємо у френч-пресі, за наявності кавомашини - готуємо еспресо.
- Проціджуємо готову каву. На цьому етапі можна додати в напій цукор, сироп або мед.
- Охолоджуємо каву. Вона має бути холодною.
- До шейкеру вливаємо каву, кладемо дрібно наколотий лід або додаємо добре охолоджену воду, яку попередньо можна поставити в морозильну камеру.
- Збиваємо суміш кави та льоду.
- За відсутності шейкера можна скористатися блендером із насадкою для збивання або помістити кавову суміш до контейнера із кришкою, що щільно закривається та потрусити протягом кількох хвилин.
- Напій готовий, коли на його поверхні утворюється помітна піна.
Ніжні смаки тільки доповнюють фрапе, тому в якості десерту можна обрати штрудель з морозивом або чизкейк. Любителі італійських десертів можуть зупинити вибір на панакоті або тірамісу. Також чудовим поєднанням до кави фрапе буде французький десерт крем-брюле із запеченою карамельною скоринкою.