Рецепти приготування кави з перцем
Для любителів гострих відчуттів і по-справжньому вибухових смаків, кава з додаванням гострого перцю, здасться справжньою знахідкою. Без сумнівів, подібний напій здатний перевернути всі ваші уявлення про смакові характеристики такого стародавнього і популярного в усьому світі напою, як кава.
Через специфічні особливості напою, необхідно відмовитися від вживання такого варіанту кави всім тим, хто страждає на серйозні патології органів шлунково-кишкового тракту і печінки. Усім іншим радимо скоріше вирушати на кухню, щоб приготувати незвичайну каву, яка точно стане вашим зарядом бадьорості та джерелом натхнення вранці.
Класичний рецепт кави з перцем
- Розігріваємо турку на вогні. Потім всипаємо в неї каву та перець.
- Ретельно перемішуємо ароматну суміш, даємо компонентам час, щоб "подружитися". Заливаємо сухі інгредієнти 100 мл холодної води.
- Доводимо напій до кипіння і доливаємо ще 150 мл рідини.
- Знову доводимо до кипіння і вливаємо в турку воду, що залишилася.
- Кип'ятимо напій на невеликому вогні протягом 5 хвилин. Знімаємо турку з вогню і розливаємо традиційну східну каву з перцем по чашках.
Кава з перцем і корицею
- Спочатку потрібно нагріти каву в джезві.
- Потім слід влити воду, додати корицю та цукор. Якщо вирішите використовувати мед, така варіація так само допускається, але його потрібно буде додати вже безпосередньо в чашку з готовим напоєм.
- Доведіть напій до кипіння, відлийте частину в чашку.
- Знову повторіть процес і відлийте ще трохи напою в чашку. Повторіть процедуру 3–4 рази.
- Зніміть турку з вогню. Додайте в напій дрібку перцю. Дайте каві настоятися і розлийте по чашках. Ось і все - смачна кава з пінкою готова.
Готуємо каву з червоним гострим перцем
Якщо вам сподобалися попередні варіанти напоїв, але ви не проти посилити "пекучість" напою, то пропонуємо спробувати ще один різновид кави з перцем.
- Засипте каву в джезву і підсмажте її на невеликому вогні, постійно струшуючи. Якщо ж сировина пригоріла - безжально викидайте її. Оскільки смакові якості напою, приготовленого на основі пригорілого меленого зерна, залишають бажати кращого.
- Залийте підготовлену мелену каву водою, додайте в турку цукор.
- Доведіть напій до кипіння, зніміть з вогню. Додайте в нього вершкове масло, сіль і гострий червоний перець. Ретельно перемішайте.
- Наступний етап - знову повертаємо каву на вогонь. Даємо їй закипіти і знімаємо з вогню. Залишилося тільки налити каву з оригінальним пекучим післясмаком у кавову чашку.
Ось і все. Ваш напій готовий. Насолоджуйтесь незвичайним смаком напою.