Що таке пітчер для молока і навіщо він потрібен

Кава, розбавлена молоком, дуже популярна в Європі, а італійці придумали молоко ще й збивати, отримуючи ніжну, повітряну молочну пінку. Нею прикрашають капучино, лате й еспресо. На ній же малюють чарівні візерунки. Навіть з'явився особливий напрямок кавового мистецтва під назвою лате-арт.

У сучасних еспресо машинах є спеціальні насадки для спінювання і збивання молока. Вона називається капучинатор, а пітчер - це глечик-молочник. В нього наливають молоко, потім занурюють у рідину капучинатор, натискають на кнопку і за кілька хвилин отримують пишну і гладку піну.

Капучинатор не тільки збиває, але й спінює рідину гарячою парою. Процес потребує постійного контролю температури, адже якщо молоко прогріється вище 75 градусів, то набуде неприємного кип'яченого смаку. Правильно обраний пітчер допомагає контролювати температуру. Бариста, тримаючи в руці пітчер, у якому триває спінювання, добре відчуває нагрівання. Щойно дно глечика стало теплим, збивання час припиняти.

Як вибрати пітчер для молока

Припустимо, ви обзавелися кавоваркою з капучинатором і вирішили купити хороший пітчер. На що звертати увагу під час вибору? Головним фактором для вибору пітчера є матеріал з якого він виготовлений. Матеріал прямо впливає на процес збивання та спінювання молока:

  • Металеві пітчери. Вони вважаються найкращими, оскільки надійні та довговічні. У металевих глечиках з тонкими стінками легше контролювати температуру молока, що збивається. Як тільки дно глечика нагрілося, процес слід закінчити. Товстостінні пітчери довше утримують низьку температуру молока, у них процес триває довше. Час збивання майстри визначають, виходячи з досвіду, тому пітчерами з товстими стінками користуються професійні бариста.
  • Керамічні пітчери мають менше прихильників через цілий набір особливостей. Вони крихкі, складно контролювати температуру, тому новачки перетримують молоко, воно набуває смаку кип'яченого. Молоко швидше нагрівається в керамічному глечику, тому пінка може вийти водянистою, особливо, якщо збивати великі порції.
  • Пластикові пітчери найчастіше поставляються в комплекті з еспресо-машинами. Вони мають не надто хорошу репутацію. Молоко в пластиковому пітчері швидко гріється від збивання, пінка виходить нерівномірною.

Завантаження..