Східна кава з кардомоном

Традиція додавати кардамон у каву з'явилася в селищах бедуїнів - ароматний напій подавали гостям у рамках церемонії привітання. Каву варили в спеціальних турках на відкритому вогні та пропонували пити теплим. Не знаючи цілющих властивостей спеції, араби помічали, що кардамон знімає з мандрівника втому і налаштовує на довгу бесіду біля домашнього вогнища.

У кардамоні міститься багато вітамінів групи B, мікроелементів та ефірних олій, котрі допомагають справлятися з втомою, бадьорять та допомагають вести активний спосіб життя - це корисно при сучасному ритмі життя багатьох людей.

Для багатьох чоловіків, кардамон може стати певним порятунком, адже ця пряність - абсолютно натуральний афродизіак, а ще кардамон сприяє схудненню та виведенню з організму токсинів.

Рецепт кави з кардамоном

Інгредієнти:

  • 1 ст.л. меленої кави без гірки
  • 2 зернятка кардамону
  • половина склянки води
  • 2 щіпки кориці та ванілі
  • щіпка тертого шоколаду і вершки, за смаком.

Приготування:

  • Розігрійте попередньо турку.
  • Всипте сухі інгредієнти та залийте водою.
  • Розігрівайте напій на повільному вогні та поступово доведіть до кипіння.
  • Додайте за смаком цукор.

Подавати каву з кардамоном краще в прозорому і широкому келиху для кави - це дасть змогу повною мірою насолодитися її ароматом. Прикрасити келих із кавою можна вершками та тертим шоколадом.

Завантаження..