Смак і користь чаю Те Гуань Інь
Те Гуань Інь - найвідоміший серед китайських улунських чаїв – у Китаї його добре знають навіть люди далекі від чаю, а останнім часом його популярність поширилася далеко за межі Піднебесної.
Смак та користь
П’ючи Те Гуань Інь, важко повірити, що він нічим не ароматизований, адже аромат дуже насичений та багатогранний - у ньому чути бузок, медові нотки та ніжні пелюстки орхідеї.
Фахівці називають цей улун найкращим вечірнім чаєм - він сприяє розслабленню та налаштовує на спокійний лад. Напій багатий на амінокислоти та вітаміни, допомагає нормалізувати тиск та позитивно позначається на стані шкіри.
Правила заварювання
Те Гуань Інь потребує дбайливого ставлення - опинившись на світлі та відкритому повітрі, він швидко втрачає свою свіжість. “Залізна богиня” добре почувається в холоді та вакуумі - у таких умовах чай залишається свіжим до року.
Оптимальний спосіб заварювання – протокою - вода має бути виключно високої якості, тому водопровідна не підійде. Температура першої протоки близько 85ºС, а далі підвищуємо температуру до 90-95 ºС та починаємо дегустацію.
Те Гуань Інь можна заварювати і холодним способом: насипте його в скляний посуд, залийте водою кімнатної температури та поставте в холодильник, і вже через кілька годин у вас на столі освіжаючий та ароматний напій, котрий ідеально підійде спекотним літнім днем.
Кожна випита чашка Те Гуань Інь несе в собі нові відчуття, дарує стан спокою та задоволення - це потужний заспокійливий напій після важкого робочого дня або заряд гарного настрою на весь день.