Що можна додати до чаю замість цукру?
Фахівці рекомендують вживати не більше 6 чайних ложок доданого цукру на день, щоб не мати проблем зі здоров'ям, але на жаль, сучасна людина вживає цукор в рази більше, ніж слід. Майже в будь-якому продукті, купленому в магазині, є цукор: у консервах, у кондитерських виробах, у маринованому м'ясі тощо, тому щоб зберегти своє тіло здоровим і красивим, краще відмовитися від білого цукру та солодощів і знайти їм альтернативу. Сьогодні ми розповімо, чим можна замінити цукор із користю для здоров'я.
Чим можна замінити цукор
На щастя, придушити потяг до солодкого і задовольнити потребу в чомусь солоденькому можна за допомогою більш корисних продуктів.
Мед
Корисний натуральний продукт, який варто їсти не тільки в холодну пору року. Мед такий самий калорійний, як і цукор, тож захоплюватися ним не варто, а ось готувати суміш сухофруктів і меду, змішувати мед із лимоном та імбиром і їсти по 1 ч. л. на день корисно для імунітету.
Варення
Варення з фруктів і ягід, особливо без цукру, містить стільки ж калорій, скільки і фрукти у свіжому вигляді, але навіть якщо варити варення з цукром, готовий продукт все одно матиме на 100 калорій менше, ніж білий кристалічний цукор, а оскільки варення не треба занадто багато, щоб підсолодити тости або кашу, можна сміливо їсти по 20-40 г на день без докорів сумління.
Кориця
Спеція, яка робить чай або зернову каву солодкими без цукру. Приємний аромат кориці та ніжний присмак компенсує відсутність цукру у напоях. Корицю можна додавати також до десертів чи каші. Кориця не тільки підсолоджує продукти, а й сприяє спалюванню зайвого жиру.