Як незвично заварити розчинну каву

Чашка розчинної кави - найзручніший спосіб швидко підбадьоритися, коли час і технічні ресурси обмежені. Вдома можна зробити розчинну каву смачнішою, не особливо жертвуючи часом, а кілька оригінальних рецептів допоможуть розкрити нові відтінки цього простого напою.

З вершками та корицею

Для початку, потрібно правильно приготувати розчинну каву. Для цього гранули заливаються гарячою водою. Оптимальне дозування - 2 чайні ложки на 250 мл, а для маленької чашки кількість розділити навпіл.

У готовий напій, за потреби, додати цукор. 40 г рідких вершків підігріти до 50-60 ⁰C та збити блендером або міксером протягом 30 секунд, - як альтернатива, можна зробити піну з молока. Збиту суміш влити в розчинну каву і присипати кількома дрібками кориці.

З шоколадом та згущеним молоком

Рецепт приготування розчинної кави - спеціально для ласунів. Спочатку треба приготувати начинку, щоб напій не встиг охолонути. Для цього необхідно нагріти 150 мл молока та додати до нього 20 г чорного шоколаду, все разом збити міксером до однорідності.

Тепер швидко заварити розчинну каву і влити в неї отриману суміш. Слідом додається 2 ложечки згущеного молока. Такий напій не тільки підбадьорить, але й поповнить організм запасом ендорфіну.

З імбиром і медом

Корінь імбиру очистити, нарізати тонкими пластами - на порцію достатньо 1 см кореня в довжину. Заливши імбир окропом, потрібно дати йому настоятися 5-6 хвилин. У кухоль насипати 1 чайну ложку кави, додати ложечку меду і стільки ж лимонного соку. За цей час настій встигає охолонути, його можна підігріти в мікрохвильовці. Потім суміш влити в кухоль та перемішати до розчинення гранул і меду.

Завантаження..