Як правильно зварити какао
Щоб зварити какао з порошку на молоці, необхідно дотримуватися простих рекомендацій, а якщо все зробити правильно, ви отримаєте десерт, що вирізняється насиченим приємним смаком і легким ароматом. Гаряче какао прекрасно зігріває прохолодними вечорами та зміцнює імунітет. Речовини, що містяться в ньому, стимулюють вироблення серотоніну, ендорфіну, а отже, покращують настрій.
Ідеальний напій можна отримати з високоякісного порошку какао-бобів без додаткових домішок - він повинен мати яскраво коричневий колір, приємний запах, однорідний помел.
Класичний спосіб приготування
Класичний рецепт какао з молоком включає такі інгредієнти:
- порошок какао - 1 столова ложка
- молоко 2,5 % - 250 мл
- очищена вода - 50 мл
- цукор 2-3 ч. л.
Можна урізноманітнити смак ваніллю або корицею, а сам рецепт приготування какао з порошку на молоці включає кілька етапів:
- Візьміть емальовану каструлю, влийте в неї рідкі компоненти, поставте на плиту, доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь до мінімуму та варіть, помішуючи, хвилину.
- Потім всипте какао і цукор.
- Безперервно мішайте і стежте, щоб не було грудок.
- Через 2-3 хвилини додайте прянощі, почекайте ще трохи і вимкніть плиту.
- Прикрийте каструлю на 5 хвилин - за цей час рідина настоїться та набуде стійкого аромату.
Час приготування - не довше чверті години. Подавайте ласощі в гарячому вигляді разом із повітряним бісквітом, зефіром або печивом, а якщо варити його зранку, напій подарує заряд бадьорості та забезпечить енергією протягом дня. Зроблений увечері, він допоможе розслабитися та заспокоїти нерви.
Десерт найкраще пити з чашки з товстими стінками - такий посуд довго зберігає тепло, а в якості декору, можна використовувати корицю або збиті вершки.